Video QR codes

Het gebruik maken van QR codes gaat tegenwoordig verder dan alleen een link naar een website. Als je aan videomarketing doet, slaak dan een zucht van verlichting, want je kunt taken sneller uitvoeren en een groter publiek bereiken met behulp van video QR codes. Of het nu gaat om een workout regime of een sneak peek voor een evenement dat je met je publiek wilt delen – een video QR code maakt het makkelijk.

 

Video QR codes hebben de toegang tot video’s sneller dan ooit gemaakt. Een QR code voor video’s is een handige optie om je doelgroep in een oogwenk naar je video te leiden. Je hoeft alleen maar de code te scannen met een mobiel apparaat met camera en alles is klaar. Als je je video wilt delen zonder de videolink naar je doelgroep te sturen, gebruik dan een video QR code en bespaar jezelf een hoop tijd. Als de gebruiker de code scant, gaat hij automatisch naar je video-inhoud. In deze gids bespreken we de voordelen van video QR codes en hoe je er een kunt maken.

Voordelen van Video QR codes

In de loop der jaren heeft video-inhoud enorm aan populariteit gewonnen onder alle online beschikbare kanalen. Van muziek en entertainment tot how-to gidsen en educatieve video’s, makers voelen zich aangetrokken tot het bereiken van hun doelgroep door middel van videomarketing. Volgens een rapport van Statista, zijn online video’s gestegen tot ongeveer 93 procent van het publieksbereik onder internetgebruikers over de hele wereld.

 

Video-inhoud werkt effectiever dan de andere communicatie vormen. Het is een snelle manier om je publiek te betrekken en steeds meer conversies aan te trekken. Hier zijn enkele geweldige voordelen van video QR codes die je kunt benutten:

1. Verhoog je views

Een video maakt meer kans op views van je inhoud dan een tekst of een afbeelding. Je kunt je marketingcampagnes gemakkelijk een boost geven, waardoor ze actiever worden, door video QR codes te maken. Heb je een promotie te melden? Voeg de code toe en het wordt voor je publiek een stuk gemakkelijker om die te scannen en je inhoud handig te bekijken.

2. Bereik een breder publiek

Als je video QR codes gebruikt, opent dat de deur naar een divers publiek. Als je bijvoorbeeld een aankomend evenement promoot, maak het dan aantrekkelijk door een code toe te voegen aan brochures, banners, advertenties op sociale media, enz. Door dit te doen kun je kijkers buiten je doelgroep intrigeren die je video kunnen kijken en meer te weten komen over het evenement.

3. Verbind je video's met offline marketing

Last but not least kunnen video QR codes je ook aan de offline kant van marketing ten goede komen. Er zijn veel manieren waarop je views op je video kunt aantrekken door de QR code onderdeel te maken van je offline promoties. Je kunt de code bijvoorbeeld implementeren in brochures of je tijdschrift waar het publiek de code kan scannen en toegang krijgt tot de inhoud.

Hoe maak je video QR codes

Er is geen raketwetenschap nodig om video QR codes te maken bij het vereenvoudigen van je marketingdoeleinden. Tegenwoordig, met de manier waarop de technologie steeds sneller gaat, is het voor iedereen haalbaar geworden om een QR code te genereren en te gebruiken wanneer je maar wilt.

Gelukkig is het maken van video QR codes net zo eenvoudig geworden als het openen van een nieuw tabblad op je laptop. Bovendien zijn er online platforms zoals Trueqrcode waarmee het maken van een QR code ongelooflijk snel en eenvoudig kan gebeuren. Het beste deel van deze hele gemakkelijke taak is dat je niet gevraagd wordt om vertrouwelijke informatie over je inhoud of doel prijs te geven.

Eenvoudig, nietwaar?

Hier zijn de eenvoudige stappen die je moet volgen om zelf een video QR code te maken:

Stap 1: Navigeer eerst naar Trueqrcode en vul de video URL in die je wilt gebruiken voor je Video QR codes.

Stap 2: Klik nu op de knop ‘QR genereren‘.

Stap 3: Een unieke QR code voor je video wordt direct na het delen van de link gegenereerd.

Stap 4: Je zou de code nu op je scherm moeten kunnen zien. Klik op de knop ‘Download’ om de code op je apparaat op te slaan.

Stap 5: En dat is het! Je bent helemaal klaar om je QR code te gebruiken.

Je kunt eenvoudig nagaan hoe vaak je video QR codes worden gescand. Op dit platform moet je een account openen om de QR code tracking en aanpassingsfuncties te kunnen gebruiken. Als je eenmaal een account hebt, helpt het je om je video QR codes aan te passen aan je voorkeuren.

Best Practices van Video QR codes

Vraag je je af waar je een video QR code voor je bedrijf kunt gebruiken? Weet je niet zeker of het gebruik van een video QR de moeite waard is? Welnu, als je ergens in een veld zit waar videomarketing een constante taak is, laat ons je dan helpen. Dit type QR code zal een groot voordeel zijn voor je marketing, of het nu gaat om de mate van gemak of het publieksbereik.

Tegenwoordig maken bedrijven gebruik van de kracht van video-inhoud voor een effectievere interactie met hun klanten. Of het nu gaat om Instagram of YouTube, met het delen van video’s heb je een stap voor op andere soorten inhoudsformaten, zoals afbeelding, bijschriften, enz. Het gemak van het bekijken van video’s heeft deze verschuiving in de marketing geïntroduceerd.

Dit is het geval met video QR codes. Ze zijn veelzijdig en stellen je in staat je marketingtaken met veel meer flexibiliteit te benaderen. Of je nu een eventmanager bent of een dansfanaat, een makelaar of een gids, je kunt veel doen met QR codes.

Laten we nu een wandeling maken door enkele van de video QR code best practices.

1. Video QR codes voor makelaars in onroerend goed

Als je makelaar bent, heb je veel te winnen bij de implementatie van een video QR code. Een gebruikelijke dag voor makelaars bestaat uit het tonen van woningen aan hun potentiële klanten en dat brengt een aantal andere aspecten met zich mee, waaronder de tijd die besteed wordt aan het reizen om de woning te bezoeken en het plannen van het bezoek.

 

Tot overmaat van ramp zijn er momenten dat je op één dag een wereld aan klanten te verwerken krijgt. Gelet hierop kan een video QR code handig zijn om het pand via een video aan je klanten te laten zien. Deel gewoon de code van de woningen op de shortlist met de geïnteresseerde koper, en het bespaart beide partijen een hoop tijd.

2. Deel trainingsvideo's in je sportschool

Verhoog de ROI op je sportschool door video’s te tonen/delen met mensen via een QR code. Honderd mensen passeren dagelijks de sportschool, en niet iedereen heeft de vonk om zich erin te verdiepen en te kijken of het de moeite waard is om het te overwegen.

Als je de belangstelling van voorbijgangers wilt wekken en hen wilt dwingen om op zijn minst een bezoek aan je sportschool te brengen, maak dan vandaag nog je eigen video QR code. Zet dat op de banner en laat je klanten weten dat de code hen meeneemt op een virtueel bezoek aan de sportschool, de voordelen van het lidmaatschap onthult, en al het andere dat je wilt delen.

3. Deel je prestaties als muzikant

Artiesten kunnen een groot deel van de mensen bereiken via een video QR code. Tegenwoordig strooien muzikanten met video-inhoud op elk social media platform om de betrokkenheid te vergroten en het werkt vaak in hun voordeel, waardoor ze veel populariteit vergaren.

 

Met een video QR code kunnen muzikanten dit spel opvoeren en kijkers buiten de sociale media om met elkaar in contact brengen. Zo zullen meer mensen hun kunst erkennen. En wat kan er beter zijn dan dat?

4. Informatieve video's toevoegen in een museum

Informatieve videocontent voor musea is weer een ander mooi voorbeeld voor het gebruik van video QR code. Tijdens een bezoek aan een museum zoeken bezoekers kennis over artefacten, schilderijen, enz. Een QR code verlicht de last van de schouders van een gids door bezoekers snel naar de informatie over elk spektakel in het museum te leiden. Omdat het een video is, wordt het verzamelen van kennis voor iedereen een stuk haalbaarder.

5. Stel jezelf voor in een video voor je verzekeringsbedrijf

Een van de beste toepassingen van video QR codes komt uit de financiële sector, die steeds groter wordt. Verzekeringsagenten hebben tonnen informatie te delen met hun potentiële klanten, wat vermoeiender is dan het klinkt. Het hele proces om elke klant één voor één te benaderen en de plannen, voordelen en andere relevante informatie uit te leggen is tijdrovend.

 

Daar komt een video in beeld. De agent kan eenvoudig een uitgebreide video maken waarin de deal wordt uitgelegd, en die delen met potentiële klanten. Om de betrokkenheid te versnellen kun je het beste een QR code delen met elke klant op WhatsApp en sociale mediaplatforms. Bovendien is het ideaal om de code bij offline marketing weer te geven, want dat levert meer views en leads op.

Tips voor het maken van Video QR codes

Je hebt geleerd over hoe en waarom je een QR code voor video’s moet maken en je hebt er nu met succes een gemaakt. Wat is het volgende? Alleen een code maken is niet alles wat nodig is voor een soepele uitvoering van je video content marketing plan. Er zijn geen regels die je moet volgen. Je hoeft alleen maar een paar controlepunten in gedachten te houden en je zult geen moeite hebben met het maken, opslaan en openen van de code die je gemaakt hebt voor toekomstig gebruik.

Er zijn een paar tips voor het maken van een video QR code die je kunt volgen zodat het elke keer perfect werkt. Laten we eens kijken:

1. Sla je QR code op in je persoonlijke account

Als je eenmaal een QR code hebt gemaakt, zorg er dan voor dat je die opslaat in een map op je apparaat, of het nu een bestaande of een nieuw bestand is. Zorg er altijd voor dat de code die je hebt gedownload is opgeslagen in je persoonlijke account. Dit maakt het makkelijker voor je op het moment dat je het deelt met je team. Bovendien houdt het ook je code veilig voor uitbuiting door derden.

2. Controleer dubbel of je een actieve QR code gebruikt

Controleer na het maken van de QR code voor je video altijd de werkbaarheid ervan op meerdere apparaten. Je hoeft het alleen maar via verschillende kanalen te scannen voordat je het in je marketing inzet.

3. Linkt de QR code naar de juiste URL?

Je moet ervoor zorgen dat de QR code van je video gekoppeld is aan de juiste URL, anders kun je je potentiële klanten misleiden en ze uiteindelijk kwijtraken. Het is het beste om het dubbel te controleren voordat je de code publiceert.

4. Gebruik de video QR code op verschillende marketingmaterialen

Omdat je een video QR code hebt gemaakt, sla je geen kans over om die te benutten. Het beste aan het gebruik van een QR code voor video’s is dat je daarmee je video-inhoud ook via offline kanalen kunt vermarkten. Kies dus voor banners, tijdschriften, boeken enz. om de code te plaatsen en meer klanten te bereiken.

FAQ

Meest voorkomende vragen en antwoorden

Een QR code voor een video kan gemakkelijk door het publiek worden bekeken op hun smartphones met camera. Iemand kan de camera op zijn apparaat openen en deze richten op de video QR code. Dit leidt hen naar de video waar de QR code aan gewijd is. Het is belangrijk op te merken dat deze methode alleen functioneel is voor bepaalde versies van smartphones. Als alternatief zijn QR code scanners een geweldige manier om toegang te krijgen tot de inhoud.

Ja, je kunt de URL van je video QR code veranderen als je een dynamische QR code gebruikt. Helaas kun je dat bij een statische QR code niet meer doen als die eenmaal gepubliceerd is.

Ja, je kunt dynamische QR codes volgen en zien hoe vaak ze gescand zijn.

Het maken van een video QR code maakt het makkelijker voor je om je engagement rate te verhogen door middel van video marketing. Of je nu een educatieve video of een promotionele inhoud wilt delen, je kunt een video QR code plaatsen op online en offline marketing kanalen om je marketing spel te versterken en meer van je doelgroep te bereiken.