QR codes voor zakelijke diensten

QR codes (Quick Response codes) kunnen door bedrijven worden gebruikt om klanten snel en gemakkelijk toegang te geven tot informatie of diensten. Op een menukaart in een restaurant kan bijvoorbeeld een QR code worden geplaatst, die klanten met hun smartphone kunnen scannen om het menu online te bekijken. QR codes voor zakelijke diensten kunnen ook worden gebruikt om klanten informatie te geven over producten of diensten, of om klanten in staat te stellen betalingen te doen of afspraken te boeken. Bedrijven kunnen QR codes ook gebruiken om het gedrag van klanten te volgen en gegevens te verzamelen voor marketing en andere doeleinden.

Bedrijven kunnen QR codes maken voor verschillende doeleinden. Een winkel kan bijvoorbeeld QR codes gebruiken om klanten meer informatie over producten te geven, zoals feedback of video’s. Een hotel kan QR codes gebruiken om klanten te laten reserveren of in te checken in hun kamer. Een restaurant kan QR codes gebruiken om hun menu online weer te geven. QR codes kunnen ook worden gebruikt om klantgedrag te volgen, zoals hoeveel klanten een code hebben gescand en waar ze vandaan kwamen. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om de marketing en andere bedrijfsstrategieën te verbeteren. Bovendien kunnen QR codes worden gebruikt in verschillende marketingcampagnes, zoals gedrukte advertenties, brochures, billboards, of zelfs in productverpakkingen. De QR codes kunnen klanten leiden naar een speciale aanbieding, promotie, enquête of website.

Over het geheel genomen zijn QR codes voor zakelijke diensten een veelzijdig en handig hulpmiddel voor bedrijven die hun klanten snel toegang willen geven tot informatie en diensten, en gegevens willen verzamelen voor marketing- en andere doeleinden.

Voordelen van QR codes voor zakelijke diensten

QR codes bieden een aantal voordelen voor bedrijven die diensten willen verlenen aan hun klanten. Enkele van deze voordelen zijn gemak, waardoor klanten snel en gemakkelijk toegang hebben tot informatie en diensten zonder een URL te hoeven intypen of een website te zoeken. QR codes kunnen op allerlei materialen worden geplaatst, zoals menukaarten, brochures, reclameborden en productverpakkingen, zodat klanten ze gemakkelijk kunnen vinden en scannen. QR codes kunnen worden gebruikt om klantgedrag te volgen, zoals hoeveel klanten een code hebben gescand en waar ze vandaan kwamen. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om de marketing en andere bedrijfsstrategieën te verbeteren. Andere belangrijke voordelen zijn:

Gebruik QR codes voor interactieve printmarketing

QR codes voor zakelijke diensten kunnen worden gebruikt om gedrukt marketingmateriaal interactiever en boeiender te maken voor klanten. Door QR codes op te nemen in drukwerk zoals brochures, flyers, posters of visitekaartjes kunnen bedrijven klanten snel en gemakkelijk toegang geven tot aanvullende informatie of speciale aanbiedingen.

QR codes kunnen ook worden gebruikt om interactieve en aantrekkelijke ervaringen voor klanten te creëren, zoals speciale aanbiedingen, promoties, enquêtes en meer. Een QR code op een poster voor een nieuw product kan klanten bijvoorbeeld leiden naar een enquête waar ze feedback kunnen geven over het product. Een QR code op een folder voor een uitverkoop kan klanten naar een website leiden waar ze korting kunnen krijgen. Kortom, QR codes kunnen gedrukte marketingmaterialen interactiever en boeiender maken voor klanten, en ze voorzien bedrijven van waardevolle gegevens voor marketing- en andere doeleinden.

Ken de belangstelling van je klant door de gegevens van de QR code te volgen

Het bijhouden van QR code gegevens kan bedrijven waardevolle inzichten geven in de interesses van hun klanten. Door te analyseren hoeveel mensen een bepaalde code scanden en waar ze vandaan kwamen, kunnen bedrijven vaststellen welk marketingmateriaal het meest effectief is en welke producten of diensten het populairst zijn. Als een bedrijf bijvoorbeeld QR codes voor zakelijke diensten plaatst op verschillende posters voor verschillende producten, en vaststelt dat één bepaalde poster een aanzienlijk hoger aantal scans heeft, kan het daaruit afleiden dat het product waarvoor op die poster reclame wordt gemaakt populairder is bij de klanten.

Verhoog de betrokkenheid bij je doelpubliek

QR codes voor zakelijke diensten kunnen worden gebruikt om de betrokkenheid bij een doelgroep te vergroten door interactieve ervaringen voor klanten te creëren. Hier zijn een paar manieren waarop bedrijven QR codes kunnen gebruiken om de betrokkenheid te vergroten:


Daarnaast kunnen bedrijven QR codes gebruiken om klantgedrag te volgen en gegevens te verzamelen voor marketing en andere doeleinden. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om marketing- en andere bedrijfsstrategieën te verbeteren, en om meer gerichte reclamecampagnes te maken.

QR codes gebruiken voor verschillende doeleinden

QR codes kunnen voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe bedrijven QR codes kunnen gebruiken:

 • Website links: Dit kan gebruikt worden om een nieuw product of dienst te promoten, of om meer informatie te geven over een product of dienst.
 • Contactgegevens: Dit kan het voor klanten gemakkelijk maken om contact op te nemen met een bedrijf.
 • Online betaling: QR codes voor zakelijke diensten kunnen worden gebruikt om betalingen te verwerken, zodat klanten gemakkelijk een aankoop of donatie kunnen doen.
 • App downloads: QR codes kunnen worden gebruikt om klanten naar de app store te leiden om een app te downloaden. Dit kan gebruikt worden om een nieuwe app te promoten of om het klanten gemakkelijker te maken een bestaande app te downloaden.
 • Op locatie gebaseerde diensten: QR codes kunnen worden gebruikt om klanten locatiegebonden diensten aan te bieden, zoals turn-by-turn aanwijzingen of informatie over bedrijven in de buurt.

Laat je klanten je innovatie en duurzaamheid zien

Het gebruik van QR codes voor zakelijke diensten kan klanten laten zien dat een bedrijf innovatief en vooruitstrevend is. QR codes zijn een moderne technologie die klanten snel en gemakkelijk toegang geeft tot informatie en diensten. Door QR codes op te nemen in hun marketingmateriaal en klantenservice-processen laten bedrijven hun klanten zien dat ze op de hoogte zijn van de nieuwste technologie en zich inzetten voor een gemakkelijke en efficiënte klantervaring. Door QR codes te gebruiken kunnen bedrijven hun klanten ook laten zien dat ze duurzaam zijn. QR codes zijn een betrouwbare technologie die de tand des tijds kan doorstaan en een bedrijf op lange termijn waarde kan bieden.

Hoe maak je QR codes voor zakelijke diensten

Om een QR code te maken voor een zakelijke dienst moet je een QR code generator gebruiken. Er zijn veel gratis en betaalde QR code generatoren online beschikbaar. Als je eenmaal een generator hebt gekozen, moet je de informatie invoeren die je in de QR code wilt opnemen, zoals een website-URL of contactgegevens. Vervolgens kun je het ontwerp van de QR code aanpassen aan je merk, zoals het toevoegen van een logo of het veranderen van het kleurenschema. Als je tevreden bent met het ontwerp, kun je de QR code downloaden in een formaat dat je kunt afdrukken of online kunt gebruiken. Het is belangrijk om de QR code te testen om er zeker van te zijn dat hij goed gescand kan worden en dat de informatie klopt, voordat je hem verspreidt. Hier zijn de gedetailleerde stappen die je moet volgen:

Stap 1: Open Trueqrcode en voer de URL in die je wilt gebruiken voor je QR code voor zakelijke diensten. Je komt dan op de website van Trueqrcode, waar je een QR code voor zakelijke diensten kunt maken.

Stap 2: Er wordt onmiddellijk een unieke QR code gegenereerd. De QR code generator van Trueqrcode geeft een knop of link waarop je kunt klikken om de QR code te produceren nadat je alle vereiste gegevens hebt verstrekt en het ontwerp van de QR code hebt aangepast.

Stap 3: Sla je QR code op in je persoonlijke account.

Stap 4: Download de .jpg versie van je QR code. Je kunt de QR code opslaan op je computer of een ander apparaat als hij eenmaal is aangemaakt. De QR code kan dan worden afgedrukt en getoond op een raam of elektronisch scherm, zoals een monitor of televisie.

Stap 5: Verwerk de QR code die je hebt ontvangen in je passieve ontwerp. Met veel QR code generatoren kun je het uiterlijk van de QR code veranderen, bijvoorbeeld door een logo toe te voegen of de kleur te veranderen. Verander het uiterlijk van de QR code zoals je wilt.

Stap 6: Je kunt in je account bijhouden hoe vaak de QR code wordt gescand. Platforms voor het beheer van QR codes zijn weboplossingen waarmee bedrijven en organisaties hun QR codes kunnen ontwerpen, onderhouden en volgen.

Best Practices van QR codes voor zakelijke diensten

Bij het gebruik van QR codes voor zakelijke diensten is het belangrijk om best practices te volgen om ervoor te zorgen dat ze effectief en gebruiksvriendelijk zijn. Een goed gebruik is om de QR code eenvoudig en gemakkelijk te scannen te houden door kleine of ingewikkelde ontwerpen te vermijden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de QR code goed verlicht is en op een drukbezochte plek staat waar hij gemakkelijk gezien en gescand kan worden. Een andere best practice is ervoor te zorgen dat de QR code leidt naar een mobielvriendelijke landingspagina. Nu de meeste mensen het internet op mobiele apparaten bezoeken, is het belangrijk dat de landingspagina geoptimaliseerd is voor mobiele weergave, met duidelijke oproepen tot actie en gemakkelijke navigatie.

Andere gunstige praktijken om te volgen zijn:

Voeg je portfolio toe achter QR codes voor zakelijke diensten

Het toevoegen van een bedrijfsportfolio achter QR codes voor zakelijke diensten kan op verschillende manieren helpen.

Het tonen van je producten en diensten: Door een QR code te koppelen aan een portfolio van je producten en diensten, geef je klanten een gemakkelijke en handige manier om toegang te krijgen tot informatie over wat je aanbiedt.

 • Vertrouwen opbouwen: Door gedetailleerde informatie te geven over je producten en diensten bouw je vertrouwen op bij potentiële klanten. Ze zien de kwaliteit van je werk en het scala aan diensten dat je aanbiedt, wat vertrouwen kan wekken in je bedrijf.
 • Effectiviteit meten: Door het aantal scans en kliks op je QR code bij te houden, kun je de effectiviteit van je marketingcampagnes meten en zo nodig aanpassen.
 • Personalisatie: Een portfolio kan worden gepersonaliseerd naar de huisstijl van je bedrijf, en kan foto’s, getuigenissen en andere marketingmaterialen bevatten die een meer aantrekkelijke en gedenkwaardige ervaring voor klanten creëren.

Gebruik een vCard QR code om gemakkelijk contactgegevens te delen

Met een vCard QR code kun je gemakkelijk je contactgegevens met anderen delen. Een vCard is een elektronisch visitekaartje dat informatie bevat zoals je naam, titel, bedrijf, telefoonnummer, e-mailadres en website. Door deze informatie te coderen in QR codes voor zakelijke diensten kunnen anderen de code gemakkelijk scannen met hun smartphone en je contactgegevens opslaan in hun adresboek.

QR codes voor zakelijke diensten op PDF-bestanden

QR codes kunnen ook worden gebruikt om te linken naar PDF-bestanden voor zakelijke diensten. Je kunt bijvoorbeeld een QR code gebruiken om te linken naar een PDF-brochure, menu of productcatalogus op je website. Dit kan een nuttige manier zijn om klanten gedetailleerde informatie te geven over je producten of diensten. Om QR codes voor zakelijke diensten te maken die naar een PDF bestand verwijzen, moet je een QR code generator gebruiken en de URL van het PDF bestand in de generator invoeren. Je kunt ook een QR code generator gebruiken waarmee je het PDF-bestand direct kunt uploaden. Zodra je de QR codes voor zakelijke diensten hebt gegenereerd, kun je die toevoegen aan je bedrijfsmateriaal, zoals brochures, flyers of posters.

Deel je bedrijf LinkedIn pagina met QR codes voor zakelijke diensten

Je kunt QR codes voor zakelijke diensten gebruiken om je zakelijke LinkedIn pagina gemakkelijk met anderen te delen. Door de URL van je LinkedIn pagina in een QR code te coderen, kunnen anderen de code gemakkelijk scannen met hun smartphone en naar je LinkedIn pagina geleid worden. Dit kan een nuttige manier zijn om de naamsbekendheid te vergroten en in contact te komen met potentiële klanten en partners. Het kan ook helpen om de betrokkenheid en de conversie te verhogen. Daarnaast kan het helpen om de zichtbaarheid van je bedrijf op LinkedIn te vergroten en je professionele netwerk uit te breiden.

Eenvoudig bedrijfsgegevens verstrekken

QR codes voor zakelijke diensten kunnen worden gebruikt om gemakkelijk bedrijfsgegevens aan klanten te verstrekken. Door je bedrijfsinformatie in een QR code te coderen, zoals je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, e-mail en website, kunnen klanten deze informatie snel en gemakkelijk opvragen door de QR code met hun smartphone te scannen. Dit kan een nuttige manier zijn om klanten te voorzien van je bedrijfsgegevens en het voor hen gemakkelijker te maken om contact met je op te nemen of je website te bezoeken.

Bovendien kan het zowel de klant als je bedrijf tijd en moeite besparen, omdat ze de informatie niet handmatig hoeven in te typen of op te zoeken.

Tips voor het maken van QR codes voor zakelijke diensten

Bij het maken van QR codes voor zakelijke diensten zijn er verschillende tips om in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat ze effectief en gebruiksvriendelijk zijn. Houd de QR codes voor zakelijke diensten bijvoorbeeld altijd eenvoudig. Vermijd kleine of ingewikkelde ontwerpen, want dat kan het voor mensen moeilijk maken om de code te scannen. Gebruik eenvoudige ontwerpen met een hoog contrast tussen de achtergrond en de code. Maak de QR code zichtbaar door QR code op een drukbezochte plek te plaatsen waar hij gemakkelijk gezien en gescand kan worden. Zorg dat het goed verlicht is en van een geschikt formaat om te scannen. Andere nuttige tips om te onthouden zijn:

Gebruik je account om de QR code scans te volgen

Het bijhouden van de scans van je QR codes voor zakelijke diensten kun je doen door een QR code generator te gebruiken die tracking- en analysefuncties biedt. Veel QR code generatoren bieden een dashboard waar je het aantal scans en kliks kunt bekijken, maar ook andere gegevens zoals de locatie van de scans, het type apparaat dat wordt gebruikt, en het tijdstip van de scan. Bij het maken van je QR code kun je ook een unieke identificatiecode aan de code toevoegen, waarmee je de scans van specifieke QR codes kunt volgen. Dit kan handig zijn als je meerdere QR codes gebruikt op verschillende locaties of voor verschillende campagnes.

Zorg ervoor dat je de juiste URL hebt toegevoegd voor de QR code je bedrijfsservice

Bij het maken van een QR code voor zakelijke diensten is het belangrijk om de URL dubbel te controleren om er zeker van te zijn dat hij correct is en naar de gewenste bestemming leidt. Dit is vooral belangrijk als de QR code wordt gebruikt voor een specifieke campagne of promotie. Het is ook belangrijk om de QR code te testen om er zeker van te zijn dat hij goed gescand kan worden en dat de informatie juist is, voordat je hem verspreidt. Met sommige QR code generatoren kun je de code testen door hem te scannen met een smartphone of door te klikken op een link naar de bestemmings-URL.

Zorg ervoor dat de QR code scanbaar is

Ervoor zorgen dat een QR codes voor zakelijke diensten scanbaar zijn, is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat klanten gemakkelijk toegang hebben tot de informatie of dienst die je aanbiedt. Vermijd kleine of ingewikkelde ontwerpen, want dat kan het voor mensen moeilijk maken om de code te scannen. Gebruik eenvoudige ontwerpen met een hoog contrast tussen de achtergrond en de code. Plaats de QR code op een drukbezochte plek waar hij gemakkelijk te zien en te scannen is. Zorg dat het goed verlicht is en van een geschikt formaat om te scannen.

Vertel mensen welke informatie er achter de QR code zit

Mensen vertellen welke informatie er achter een QR code zit, kan de betrokkenheid vergroten en hen aanmoedigen de code te scannen. Zet een duidelijke call-to-action op of bij de QR code, zoals “Scan voor meer informatie”. Dit helpt mensen te begrijpen wat ze moeten doen als ze de QR code zien en welke informatie ze erachter kunnen verwachten. Je kunt ook beschrijvende tekst gebruiken om uit te leggen welke informatie er achter de QR codes voor zakelijke diensten zit.

Gebruik QR codes vaak zodat klanten eraan gewend raken ze te gebruiken

QR codes kunnen voor bedrijven een handig hulpmiddel zijn om hun klanten gemakkelijk toegang te geven tot informatie of diensten. Klanten aanmoedigen om QR codes te gebruiken door ze zichtbaarder en toegankelijker te maken kan helpen om de vertrouwdheid en het comfort met de technologie te vergroten, waardoor het waarschijnlijker wordt dat klanten ze in de toekomst zullen gebruiken. Enkele manieren om dit te doen zijn:

 • QR codes voor zakelijke diensten prominent weergeven in de winkel of op producten
 • Het aanbieden van kortingen of promoties voor klanten die QR codes gebruiken
 • Instructies geven voor het gebruik van QR codes
 • QR codes voor zakelijke diensten opnemen in marketingmateriaal, zoals brochures of flyers
 • QR codes gebruiken voor contactloze betalingen of andere transacties

FAQ

Meest voorkomende vragen en antwoorden

Iedereen met een apparaat dat een QR code heeft kan je code scannen, zolang hij maar zichtbaar en scherp is. De informatie of dienst waarnaar de QR code leidt kan echter beschermd zijn door een wachtwoord of andere veiligheidsmaatregelen.

Er zijn veel online QR code generatoren beschikbaar, zoals de QR code generator van Trueqrcode waar je QR codes kunt maken voor verschillende soorten informatie of diensten, waaronder links naar websites, contactinformatie en zelfs sociale media profielen.

QR codes verlopen niet, maar de informatie of dienst waarnaar ze verwijzen kan na verloop van tijd veranderen. Het is een goed idee om regelmatig de links die bij je QR code horen te controleren om er zeker van te zijn dat ze nog steeds geldig en juist zijn.

Met de meeste QR code generatoren kun je, als je eenmaal een code hebt gemaakt, hem downloaden als een afbeeldingsbestand en gebruiken hoe je wilt. Sommige generatoren staan je toe de code te wijzigen en de informatie waarnaar hij verwijst bij te werken, dit zijn dynamische QR codes.

Sommige QR code generatoren bieden een volgfunctie waarmee je kunt zien hoe vaak een code is gescand. Dit kan handig zijn om de effectiviteit van een marketingcampagne te meten of om te bepalen hoe populair een bepaalde dienst of product is. Het gaat hierbij om dynamische QR codes.