QR codes voor restaurants

Voorheen gebruikten slechts enkele restaurants QR codes, maar door de Covid 19 pandemie die bijna twee jaar duurde, hebben veel restaurants QR codes in hun dagelijkse zaken geïmplementeerd. Restauranteigenaren en personeel hadden veel operationele en financiële zorgen te verwerken toen ze met beperkingen heropenden. Voor restaurants van elke omvang was het invoeren van contactloze oplossingen zoals QR code ’s voor restaurants de nieuwe norm om het gemakkelijk te maken. Een menu in PDF-formaat kan in ongeveer een minuut worden geüpload en omgezet in een QR code, en dat verhoogt de betrokkenheid en veiligheid van de consument aanzienlijk.

In dit artikel leer je alles over QR codes en hoe ze in de loop der jaren zijn verbeterd. Tegenwoordig is het opnemen van QR codes voor restaurants heel gewoon. Laten we eens in detail kijken naar QR codes voor restaurants.

Voordelen van QR codes voor restaurants

Het is heel voordelig om QR codes in je restaurant te gebruiken, vooral als je meer interactie met consumenten wilt. Om deze innovatieve QR code ideeën in je restaurant of bar toe te passen, laat je je motiveren door de onderstaande voordelen voor QR codes voor restaurants.

QR codes voor restaurants zijn altijd aanpasbaar

Vroeger, als restaurants hun verkooppunt moesten promoten of nieuwe gerechten op het menu introduceerden, moesten ze dat doen op flyers, brochures of drukwerk. En telkens als ze de klanten over iets nieuws moesten informeren, moesten ze nieuwe flyers of brochures drukken. Maar met de komst van de QR code kunnen restaurants die nu gebruiken om reclame te maken voor zowel hun verkooppunt als hun eten, zonder veel uit te geven aan drukwerk. Met de dynamische QR code kun je de informatie achter de code aanpassen zonder de code zelf te hoeven veranderen.

Scans en gegevens bijhouden

De meeste restaurants zijn op zoek naar een betaalbare technische oplossing voor hun moderniseringsbehoeften. Dit maakt het gebruik van QR codes mogelijk om de materiaalkosten te verlagen en de dienstverlening op termijn te verbeteren. Verder kunnen restaurants dynamische QR codes gebruiken om hun gegevens te veranderen en scanstatistieken bij te houden zonder extra geld uit te geven. Het gebruik van dynamische QR codes wordt om die reden bepleit, omdat ze restaurants in staat stellen reacties en bestellingen van klanten in de loop van de tijd te volgen om hen beter van dienst te zijn.

Besparen op drukkosten

Biedt je restaurant bezorg- of afhaaldiensten? Zo ja, maak het dan mogelijk dat je klanten onderweg je menu kunnen bekijken door PDF QR codes te gebruiken. Bovendien kun je een PDF QR code snel veranderen zonder dat je opnieuw hoeft te printen wanneer je menu-items toevoegt of verwijdert of je bedrijf een andere naam geeft.

Minder werknemers nodig door QR codes voor restaurants

Klanten hebben minder behoefte aan één-op-één service van het personeel als ze direct vanaf hun telefoon kunnen bestellen en betalen. Het gebruik van QR codes maakt in-app alerts mogelijk om consumenten op de hoogte te stellen van dagelijkse promoties, komende evenementen of andere informatie waarvoor normaal gesproken een medewerker nodig is om de klant te informeren. Daardoor kunnen meer consumenten bediend worden door minder werknemers.

Hoe maak je QR codes voor restaurant

Nu je de voordelen kent van het gebruik ervan, overweeg je misschien hoe je QR codes voor restaurants in je zaak kunt opnemen. Selecteer de details of instructies die je wilt geven voordat je een QR code in je restaurant gebruikt. Kies gewoon de juiste code voor de relevante gegevens. Houd je daarna aan de onderstaande richtlijnen om de vereiste QR code te maken.

Stap 1: Ga naar Trueqrcode en vul de URL in die je wilt gebruiken voor je QR code voor restaurants
– Zoek een betrouwbare QR code generator waarmee je snel en eenvoudig QR codes kunt maken. Je kunt QR codes maken en verwerven met de QR code generator van Trueqrcode zonder vertrouwelijke gegevens vrij te geven.

Stap 2: Je unieke QR code wordt onmiddellijk gegenereerd. – Gebruik geschikte texturen, zoals contrasterende kleuren of kaders, voordat je de QR code maakt om er zeker van te zijn dat hij gescand kan worden. Als je klaar bent en tevreden met de QR code, klik dan op “Genereer”, en je QR code wordt meteen aangemaakt.

Stap 3: Sla je aangemaakte QR code zo snel mogelijk op in je persoonlijke account. Door dit te doen voorkom je dat je rivalen je QR gebruiken en bewaar je het voor eigen later gebruik.

Stap 4: Download je QR code in een .jpg bestand. – Zodra je de QR code hebt opgeslagen, moet je hem downloaden voor later gebruik. Het is raadzaam om je QR code te downloaden als een .JPG bestand in plaats van een van de andere open-source bestandstypen.

Stap 5: Gebruik je gedownloade QR code voor restaurants. – Nu je QR code is voorbereid, is het tijd om hem te downloaden als .JPG bestand, zodat je hem in de toekomst kunt gebruiken in het ontwerp van je website.

Stap 6: In je account kun je bijhouden hoe vaak de QR code wordt gescand. – Met behulp van nauwkeurige tracking van QR code kun je je campagne zo nodig in real time aanpassen. Als je meer wilt weten over hoe je QR codes presteren, bekijk dan het analytics dashboard of koppel met Google Analytics.

Best practices van QR codes voor restaurants

Restaurants hebben in reactie op COVID in hoge mate QR codes omarmd; deze stippelvierkanten staan nu niet alleen op menukaarten, maar ook op tabletents, stoepborden, posters, flyers en meer. Behalve dat ze een aanraakvrije ervaring bieden, zijn ze geliefd omdat ze eenvoudig te gebruiken zijn en allerlei voordelen bieden. Hier zijn enkele veel voorkomende best practices van QR codes voor restaurants.

QR codes op tabletents in restaurants

Tabletents behoren tot de meest aanpasbare marketinginstrumenten die je kunt gebruiken om klanten op de hoogte te houden in een wereld waarin restaurants flexibeler dan ooit moeten zijn. Ze werken goed voor het discreet tonen van je QR code voor je consumenten. Tabletents zijn een geweldige methode voor interactie met klanten terwijl ze eten zonder de hele maaltijd te verpesten. QR codes die mensen aanmoedigen om beoordelingen te geven, je seizoensspecials te bekijken, promoties te activeren of je te volgen op sociale media kunnen allemaal aanzetten tot meer interactie en meer verkoop. Bovendien kunnen gasten nu snel de menukaart scannen en hun bestellingen plaatsen dankzij de QR codes op tabletents.

QR codes op het raam van je restaurant

Plaats een QR code voor restaurants op het raam om het voor omstanders eenvoudig te maken om een reservering te maken of zich aan te melden voor je wachtlijst. Een potentiële klant die de code scant moet naar je reserverings- of wachtlijstpagina worden gestuurd, waar hij zich gemakkelijk kan aanmelden. In plaats van een link naar je contactpagina, zodat klanten je kunnen bellen of een e-mail kunnen sturen als je geen online reserveringen aanneemt, leid je ze daarheen. Laat nieuwsgierige toeschouwers onderweg je sociale mediaprofielen bezoeken door QR codes op de ramen van je restaurant te plakken.

QR codes voor restaurants op je bestelwagen

Op buitenevenementen zijn foodtrucks een geliefde trekpleister voor de aanwezigen. Ze zijn ook favoriet bij werknemers die onderweg zijn en op de parkeerplaats van hun bedrijf aankomen voor de lunch. Het gebruik van QR codes voor restaurants op auto’s, scooters en andere bezorgvoertuigen opent een wereld van mogelijkheden voor het merk en het grote publiek. Bestelwagens met QR codes trekken meer potentiële consumenten aan en vergroten de merkherkenning.

QR codes voor restaurants op voedselverpakkingen

Sinds de COVID-19 uitbraak is de marketingstrategie populairder geworden, en QR codes zijn een belangrijk onderdeel van de uitvoering ervan. De voedings- en drankensector heeft veel mogelijkheden om te floreren dankzij QR codes op voedselverpakkingen, zoals het bereiken van merktransparantie en het stimuleren van consumentenbinding. QR codes voor restaurants op voedselverpakkingen zijn een fantastische methode om in contact te komen met klanten en te voldoen aan hun altijd veranderende eisen. Ze vormen een innovatieve oplossing om de kloof tussen de echte en de digitale wereld te overbruggen.

QR codes voor restaurants op je menu

Veel restaurants zijn afgestapt van gedrukte menu’s ten gunste van QR codes en online menu’s, en dit is de beste manier om ze te gebruiken. Je kunt een touchscreen alternatief bieden voor degenen die daarvan houden en een fysiek alternatief voor degenen die minder tech-savvy zijn door een QR code op je menu te plaatsen. De consument kan kiezen hoe hij je fysieke menu wil zien door de QR code te scannen. Dit is uitstekend als mensen zich meer op hun gemak voelen als ze hun telefoon gebruiken om door je menu te bladeren.

Tips voor het toevoegen van QR codes voor restaurants

Je QR code opslaan en beheren

Nadat je QR codes voor restaurants hebt gemaakt, maak je een map aan in je huidige persoonlijke account of bouw je een nieuwe, en sla je die op om te delen met je management- en marketingteams. Dit voorkomt dat andere bedrijven de QR code in de toekomst tegen je kunnen gebruiken.

Controleer of je informatie juist is

Zorg ervoor dat de informatie in je QR codes voor restaurants juist is voordat je hem beschikbaar stelt aan het publiek. Je loopt het gevaar potentiële klanten te verliezen als het publiek niet de juiste inhoud ontvangt die je van plan was te leveren. Daarom is het cruciaal om te controleren of de door de QR code verstrekte informatie juist is.

Vertel mensen welke informatie er achter de QR code zit

QR codes voor restaurants kunnen veel informatie bevatten, dus is het soms nuttig om mensen van tevoren te laten weten wat ze kunnen verwachten als ze de QR code scannen. De volgende keer dat toeristen je restaurant proberen te boeken, kun je ze bijvoorbeeld verleidelijke kortingen of incentives aanbieden om ze aan te moedigen de QR code te gebruiken en te scannen.

Instructies toevoegen aan je QR codes voor restaurants

Slechts een klein deel van de klanten heeft toegang tot gedrukte gebruikershandleidingen en instructies. Hoe kun je er zeker van zijn dat ze van elk detail van de gebeurtenis op de hoogte zijn? Met de vooruitgang van de technologie is het gebruik van een QR code in plaats van papier nu praktisch. Een QR code kan worden gebruikt om informatie over de datum, tijd en locatie van een evenement te bewaren.

FAQ

Meest voorkomende vragen en antwoorden

Een Android smartphone of tablet kan een QR code lezen met de ingebouwde camera app, Google Lens in de Google Search app, of zelfs een speciale QR code lezer.

Met de QR code generator van Trueqrcode kun je eenvoudig een QR codes voor restaurants maken.

Er is geen limiet aan de geldigheid van QR codes. Achter de QR code zit een Snelle Link. De QR code blijft functioneren zolang de Snelle Link live is.

Ja, zolang de QR code die je gebruikt dynamisch is. Met dynamische QR codes, die in feite hetzelfde zijn als het “omleiden” van de QR code naar een nieuw doel, kun je alle informatie op je landingspagina of zelfs het gebruikte type QR code wijzigen.

Als je een dynamische QR code gebruikt, kun je natuurlijk zien hoe vaak hij gescand is. Deze codes zijn traceerbaar, zodat je kunt bijhouden hoe vaak ze eenmaal gescand zijn. Deze informatie bevat ook specifieke gegevens zoals de locatie van de scan, de grootte, hoeveel scans er waren, wanneer ze plaatsvonden, en het besturingssysteem van het scanapparaat.