QR codes op kranten of tijdschriften

Ondanks de populaire overtuiging dat gedrukte media afnemen, lezen veel mensen nog steeds gewoonlijk kranten en tijdschriften om op de hoogte te blijven van het nieuws, zichzelf te vermaken en op de hoogte te blijven van de laatste trends. Bovendien vinden tijdschrift- en krantenmerken ook nieuwe manieren om hun aanpak te revolutioneren om meer lezers aan zich te binden. Sinds kort gebruiken ze steeds vaker QR codes op kranten en tijdschriften.

Voordelen van QR codes op kranten of tijdschriften

Met QR codes op kranten of tijdschriften kunnen merken samenwerken met vloggers en bloggers om nieuwe producten te promoten met slechts een scan, waardoor lezers kunnen winkelen voor het specifieke artikel terwijl ze lange rijen vermijden of videobeelden van een behandeld artikel of shoot kunnen bekijken zonder ernaar te hoeven zoeken.

Offline verbinden met online

Het gebruik van QR codes in kranten of tijdschriften is een uitstekende manier om offline lezers toegang te geven tot meer online informatie. Als je bijvoorbeeld de auteur of de context van een artikel wilt vermelden en meer ruimte nodig hebt, kun je gemakkelijk een QR code gebruiken om die informatie te hyperlinken, waardoor de lezer in één scan van gedrukte naar digitale media gaat. QR codes maken het heel gemakkelijk voor mensen om toegang te krijgen tot aanvullende informatie en direct contact op te nemen met de auteur of de uitgever.

Voeg extra informatie toe zonder veel ruimte te gebruiken

Auteurs vinden het vaak een uitdaging om alle informatie over te brengen binnen de toegewezen ruimte in een krant of tijdschrift. Wat moet er gedaan worden? Moeten ze het inkorten? Nee; in plaats daarvan kunnen ze een korte context geven en dan in de krant of het tijdschrift een QR code geven, zodat lezers het resterende gedeelte digitaal kunnen openen.

Advertentie toevoegen aan je krant of tijdschrift met behulp van QR codes

QR codes zijn een geweldige manier om in een krant of tijdschrift reclame te maken voor een nieuw product of dienst. Met een eenvoudige code en een relevante doel-URL doe je veel meer voor je lezers door ze digitaal van alle nodige informatie te voorzien. Je kunt opkomende producten, kortingen, weggeef-acties, coupons of feestelijke aanbiedingen vermelden en nieuwe klanten aantrekken. Dit is een probleemloze manier om je product te promoten en te lanceren zonder veel geld uit te geven aan het drukken van het geheel in de krant of het tijdschrift.

Verander de QR Link wanneer je maar wilt

Omdat ze flexibel zijn, kunnen QR codes op kranten of tijdschriften naar eigen inzicht worden gemaakt. QR codes kunnen gemerkt worden met randpatronen, bedrijfskleuren, een logo, afbeelding en aanpasbare afmetingen voor je krant of tijdschrift artikel. Aangepaste frames zijn ook beschikbaar met een CTA (call to action). Bovendien kan elke QR code oplossing, net als de QR link, veranderd worden. Daarom kun je QR codes zo ontwerpen dat ze je merk weerspiegelen nog voordat je publiek er interactie mee heeft, ongeacht waarom je ze gebruikt.

Het aantal scans bijhouden en analyseren

Je kunt gemakkelijk bijhouden hoe vaak QR codes op kranten of tijdschriften is gescand. Trueqrcode biedt real-time gegevens over totale en unieke scans, scans per locatie, besturingssysteem en gescande tijd. Je kunt Google Analytics integreren en de precieze prestaties van je campagne beoordelen om het proces vooruit te helpen.

Hoe maak je QR codes op kranten of tijdschriften?

Nu je de talrijke voordelen kent, moet je klaar zijn om QR codes op kranten of tijdschriften voor je bedrijf te maken. Nu is het tijd om het te ontwerpen met behulp van een betrouwbaar QR code generator. Volg de onderstaande stappen om zonder gedoe QR codes op kranten of tijdschriften te genereren.

Stap 1: Ga naar Trueqrcode en vul de URL die je wilt gebruiken voor je QR codes op kranten of tijdschriften. Kies de doel-URL waaraan je je QR code wilt koppelen en voeg die toe aan je code. Je hoeft geen andere vertrouwelijke informatie te verstrekken.

Stap 2: Je unieke QR code wordt onmiddellijk gegenereerd. – Als je eenmaal hebt besloten over de doel-URL, het ontwerp, de kleur, het kader, enz. voor je krant/magazine QR code, is het tijd om ervoor te zorgen dat hij gemakkelijk kan worden gescand. Zodra je tevreden bent met de QR code, klik je op “Genereer” om binnen enkele seconden een werkende QR code te krijgen. Deze code kan overal in de krant of het tijdschrift worden afgedrukt, volgens jouw wensen.

Stap 3: Na het aanmaken van je krant/magazine QR code, sla je hem op en beheer je hem vanuit je account. Het gebruik van je persoonlijke account zorgt ervoor dat je QR code veilig is en niet leidt tot het lekken van gegevens. Bovendien zou het helpen als je altijd een gastnetwerk gebruikt in plaats van je privé-netwerk wanneer bezoekers de QR code scannen.

Stap 4: Download je QR code in een .jpg bestand. – Nadat je de QR code in je persoonlijke account hebt opgeslagen, kun je hem downloaden voor toekomstig gebruik. Je moet QR codes op kranten of tijdschriften downloaden als .jpg en niet als een van de andere open-source bestandsformaten.

Stap 5: Gebruik je gedownloade QR code in je krant of tijdschrift ontwerp. – Als je eenmaal het .jpg formaat van je krant/tijdschrift QR code hebt gedownload, is hij klaar om gebruikt en gedeeld te worden met mensen om te scannen. Zorg ervoor dat het de gebruikers alleen naar de bedoelde URL leidt.

Stap 6: In je account kun je bijhouden hoe vaak de QR code wordt gescand. -Je krant/tijdschrift QR code is klaar om te worden afgedrukt en gedeeld met mensen om te scannen. Omdat de QR code gekoppeld is aan je persoonlijke account, kun je gemakkelijk het aantal en de locatie van de QR code scans bijhouden.

Best Practices van QR codes op kranten of tijdschriften

Om het meeste te halen uit het strategisch plaatsen van QR codes op kranten of tijdschriften zijn er een paar dingen die je kunt doen. Bekijk enkele van de onderstaande ideeën om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen interactie hebben met de QR code je krant/tijdschrift.

Voeg een Video QR code toe aan je krant of tijdschrift

Video QR codes zijn ongelooflijk nuttig bij het uploaden van video’s, clips enz. in je krant of tijdschrift. Deze mobielvriendelijke methode van new-age videomarketing is gunstig voor gedrukte media. Video QR codes stroomlijnen de tijdlijn van gebruikers die je video’s moeten zoeken en bekijken. Ze kunnen het uit de krant/magazine scannen en direct landen op de beoogde webpagina waar de video is geüpload.

Een couponcode toevoegen aan QR codes op kranten of tijdschriften

QR couponcodes worden vooral gebruikt om coupons digitaal aan te bieden op een mobielvriendelijke website. Door een kortingsbon of welke coupon dan ook toe te voegen aan je tijdschrift/kranten QR code kun je je coupons delen als een overtuigende CTA (call to action) die de klanten direct naar je beoogde coupon stuurt. Deze codes kunnen alles weergeven wat je wilt, zoals verkoopbadges, bedrijfsomschrijvingen, de geldigheid van de aanbieding en voorwaarden voor inwisseling.

Link naar je socials met een QR code

Het koppelen van je sociale media met QR codes op kranten of tijdschriften heeft veel voordelen. Hierdoor kan een breder publiek zich met je sociale mediaprofiel bezighouden en je ideeën volgen. Bovendien promoot het al je sociale profielen, zoals je bedrijfspagina, waardoor je volgers toenemen.

Gebruik een registratie QR code in een tijdschrift of krant

Registratie QR codes helpen mensen zich gemakkelijk te registreren voor elk evenement. QR codes voor registratie afdrukken in tijdschriften en kranten vergroot je kans dat meer mensen zich inschrijven voor het evenement. Bovendien brengt het meer lezers aan boord van je digitale plannen als ze deze QR codes op kranten of tijdschriften tegenkomen.

Een afspeellijst delen via een QR code

Met de QR code technologie is het delen van een QR code gekoppeld aan een Spotify URL of een andere muziek streaming applicatie of dienst mogelijk geworden. Mensen worden direct verbonden met de afspeellijst of een bepaald nummer als deze QR code wordt gescand. Dit is gunstig als je een opkomende muzikant bent die probeert je muziek onder de aandacht te brengen.

Tips voor het toevoegen van QR codes op kranten of tijdschriften

Hier zijn enkele tips voor het toevoegen van QR codes op kranten of tijdschriften. Deze tips zijn nuttig voor alle QR codes in het algemeen en zorgen ervoor dat ze probleemloos werken.

Je QR codes beheren in je persoonlijke account

Dit is de beste manier om te garanderen dat je QR code veilig is en geen datalekken veroorzaakt. Je moet de QR code van je account opslaan en beheren met behulp van een betrouwbare QR code generator, zoals Trueqrcode, om de benodigde QR codes op kranten en tijdschriften te maken. 

Zorg ervoor dat je QR code actief is

Als je eenmaal QR codes op kranten of tijdschriften hebt gegenereerd, controleer dan of hij werkt. Als je klanten het scannen en nergens naartoe geleid worden, creëert dat een negatief effect op je klantenkring. Bovendien moet het gekoppeld zijn aan de relevante en bedoelde URL.

Zorg ervoor dat je QR code scanbaar is

Kies alleen functionele ontwerpen, kleuren en patronen om ervoor te zorgen dat je krant/tijdschrift QR code scanbaar is. Maak het eenvoudig en precies, zodat klanten gemakkelijk een camera/Google Lens kunnen gebruiken om het te scannen. Prop de QR code niet vol met onnodige elementen, wat de functionaliteit ervan negatief beïnvloedt.

Zorg ervoor dat de QR code naar de juiste URL verwijst

Je moet ervoor zorgen dat QR codes op kranten of tijdschriften aan de juiste URL’s gekoppeld zijn met een eenvoudige testrun. Als klanten op een webpagina terechtkomen die je niet voor ogen hebt, zal dat hun interactie met je website/producten in de toekomst beïnvloeden. Zorgen dat ze naar de juiste pagina gaan, zorgt er ook voor dat ze terugkeren.

Gebruik de QR code in je eigen stijl en kleuren

Terwijl je ervoor zorgt dat de QR code op je krant/tijdschrift scanbaar is, kun je nog experimenteren met het uiterlijk ervan. Je kunt het ontwerp, de kleur, de kaders en de textuur kiezen die je mooi vindt.

FAQ

Meest voorkomende vragen en antwoorden

QR codes zijn erg handig omdat ze gescand kunnen worden met een eenvoudige camera van een mobiele telefoon. Je kunt de camera richten op de QR code die in kranten of tijdschriften staat afgedrukt, en je wordt naar de bedoelde URL geleid. Als de camera van je telefoon niet werkt, probeer dan te scannen met Google Lens.

Denk vanuit de klant bij het plaatsen van QR codes op kranten of tijdschriften. Zorg dat de QR code duidelijk zichtbaar is en makkelijk te scannen. Het helpt ook om extra begeleidende tekst aan de QR code toe te voegen, zodat klanten weten wat ze te zien krijgen als ze de QR codes op kranten of tijdschriften scannen. 

QR codes zijn een van de meest recente elementen van verkoopbevordering. Ze zijn nuttig omdat ze de toegankelijkheid van je producten/diensten aanzienlijk vergroten. Voor een beter resultaat kun je de QR code direct koppelen aan je productpagina, zodat gebruikers naar een pagina worden geleid waar ze de productspecificaties kunnen zien en de aankoop kunnen doen.

QR codes zijn een geweldige manier om je product op de markt te brengen. Veel merken investeren in het afdrukken van QR codes in kranten en tijdschriften om hun promoties effectiever te maken en meer klanten aan zich te binden. Het afdrukken van QR codes in tijdschriften of kranten helpt ook bij het overbruggen van de kloof tussen offline en online marketing en het vergroten van het klantenbestand.

Het afdrukken van QR codes in tijdschriften en kranten is de nieuwste manier om gedrukte media te gebruiken bij het overbruggen van de kloof tussen offline en online marketing. Met de ontwikkelingen in e-portalen, mobiele telefoons en internet is het voor mensen heel gemakkelijk geworden om hun apparaten te gebruiken om dergelijke codes te scannen en via hun smartphones toegang te krijgen tot de gekoppelde informatie. Door QR codes op kranten af te drukken zullen lezers ze scannen uit nieuwsgierigheid en interesse, en zo meer klanten voor je bedrijf aantrekken. Het zal ook meer verkoop en marketing stimuleren en de klantentrouw vergroten.