QR codes op Digital Signage

QR codes op digital signage zijn steeds populairder geworden als een handige en effectieve manier om consumenten extra informatie te geven over een product of dienst. QR codes kunnen worden gebruikt op digitale borden om er productdetails, reclame en andere inhoud naast te tonen. Met slechts een korte scan van hun smartphone hebben klanten toegang tot een landingspagina of andere digitale informatie. Dit kan bestaan uit productrecensies, video’s, kortingen of ander materiaal dat interessant is voor consumenten.

Het gebruik van QR codes heeft veel voordelen. Deze kunnen worden gebruikt om klanten een interessantere en meer participerende ervaring te geven, wat de merkherkenning en het klantenbestand kan stimuleren. Ze kunnen ook helpen om de verkoop te stimuleren, want mensen die toegang hebben tot meer productinformatie zijn vaak eerder bereid om het te kopen.

Bovendien kunnen bedrijven met QR codes op digital signage het aantal personen volgen dat de code scant en toegang krijgt tot de inhoud. Dit levert inzichtelijke informatie op over consumentengedrag en helpt bij de verbetering van marketingplannen. Digitale bewegwijzering met QR codes is een flexibel en krachtig middel om met klanten in contact te komen en de betrokkenheid en omzet te verhogen.

Voordelen van QR codes op Digital Signage

Digitale bewegwijzering met QR codes heeft verschillende voordelen voor zowel klanten als bedrijven. Ze bieden consumenten een snelle en eenvoudige manier om meer details over een goed of dienst te krijgen, wat de betrokkenheid en merkbekendheid kan vergroten. Door klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om verstandige aankoopbeslissingen te nemen, stimuleren bedrijven ook de verkoop. Bovendien stellen extreem kwantificeerbare QR codes op digitale bewegwijzering bedrijven in staat de interactie te volgen en datagestuurde beslissingen te nemen om hun marketingstrategie te verbeteren. Een eenvoudige en efficiënte aanpak om klanten te binden en bedrijfsgroei te bevorderen is het gebruik van QR codes op digitale bewegwijzering.

Maak de digital signage interactief

Er zijn verschillende manieren om digital signage interactief te maken, wat bedrijven helpt bij het betrekken van hun publiek en het creëren van een meer gedenkwaardige ervaring. Door een touchscreen-interface toe te voegen aan digital signage kunnen kijkers direct interageren met de getoonde inhoud. Dit kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt, zoals productdemo’s, interactieve kaarten of aangepaste fotohokjes.

Bewegingssensoren kunnen inhoud op digital signage activeren wanneer iemand langsloopt, waardoor een interactieve ervaring ontstaat die de aandacht trekt en betrokkenheid stimuleert.

Neem een voorsprong op je concurrentie

De concurrentie voorblijven is een belangrijk doel voor veel bedrijven, en er zijn verschillende strategieën om dit te bereiken. Het voortdurend verbeteren van je producten, diensten en processen kan je helpen de concurrentie voor te blijven. Door te investeren in onderzoek en ontwikkeling kun je nieuwe en innovatieve producten of diensten creëren die je onderscheiden van je concurrenten.

Vergroot je bereik en vergroot de bekendheid

Je bereik vergroten en je bekendheid vergroten zijn belangrijke doelen voor elk bedrijf dat wil groeien en slagen. In het huidige digitale tijdperk is een sterke online aanwezigheid cruciaal voor het vergroten van je bereik en het vergroten van je bekendheid. Dit omvat het maken van een professionele website met QR codes, zoekmachineoptimalisatie, en het inzetten van sociale media om in contact te komen met je publiek. QR codes op bewegwijzering vormen een interactieve en meetbare manier om in contact te komen met consumenten en de betrokkenheid te vergroten.

Gebruik QR codes voor je marketingstrategie

QR codes zijn een waardevol hulpmiddel voor bedrijven die hun marketingstrategieën willen verbeteren. Door een QR code toe te voegen aan je gedrukte advertenties of productverpakkingen, maak je het consumenten gemakkelijk om toegang te krijgen tot je website of webwinkel. Dit biedt een snelle en handige manier voor consumenten om meer te weten te komen over je producten of diensten. QR codes kunnen worden gebruikt om speciale promoties of kortingen aan te bieden aan consumenten die de code scannen. Dit kan helpen nieuwe aankopen te stimuleren en klantentrouw op te bouwen. Door een QR code aan je marketingmateriaal toe te voegen, leid je consumenten naar een pagina met klantbeoordelingen en getuigenissen. Dit schept vertrouwen en geloofwaardigheid bij potentiële klanten.

Inzichten krijgen met dynamische QR codes op Digital Signage

Dynamische QR codes op digitale bewegwijzering kunnen waardevolle inzichten opleveren voor bedrijven die betrokkenheid willen volgen en hun marketingstrategieën willen optimaliseren. In tegenstelling tot statische QR codes, die een vaste URL bevatten, kunnen dynamische QR codes on the fly worden bijgewerkt met nieuwe inhoud of tracking informatie. Door dynamische QR codes op digital signage te gebruiken, krijgen bedrijven inzicht in het consumentengedrag en kunnen ze hun marketingberichten aanpassen om hun publiek beter te bereiken.

Hoe maak je een QR code op Digital Signage?

Digital signage QR code maken is een snel en eenvoudig proces dat slechts een paar eenvoudige stappen vereist. Het selecteren van een QR code maker die een code kan produceren die geschikt is voor digital signage is de eerste stap. Online QR code generatoren zijn ruim beschikbaar en kunnen hiervoor gebruikt worden. Typ gewoon de URL of inhoud waar je wilt dat de QR code de lezers naar toe leidt zodra een QR code generator is gekozen. Je kunt de code ook als afbeelding downloaden en het uiterlijk ervan aanpassen aan je digitale borden. Je bent er helemaal klaar voor zodra je de QR code afbeelding toevoegt aan je digital signage content. Het gedetailleerde proces staat hieronder:

Stap 1: Open Trueqrcode en voer de URL in die je wilt gebruiken voor je QR code voor narrowcasting. Je wordt dan naar de Trueqrcode website gebracht, waar je een QR code voor digital signage kunt maken.

Stap 2: Er wordt onmiddellijk een unieke QR code gegenereerd. De QR code generator van Trueqrcode geeft een knop of link waarop je kunt klikken om de QR code te produceren nadat je alle vereiste gegevens hebt verstrekt en het ontwerp van de QR code hebt aangepast.

Stap 3: Sla je QR code op in je persoonlijke account.

Stap 4: Download de .jpg versie van je QR code. Je kunt de QR code opslaan op je computer of andere apparaten als hij eenmaal is aangemaakt. De QR code kan dan worden afgedrukt en getoond op een raam of elektronisch scherm, zoals een monitor of televisie.

Stap 5: Verwerk de QR code die je hebt ontvangen in je passieve ontwerp. Met veel QR code generatoren kun je het uiterlijk van de QR code veranderen, bijvoorbeeld door een logo toe te voegen of de kleur te veranderen. Verander het uiterlijk van de QR code zoals je wilt.

Stap 6: Je kunt in je account bijhouden hoe vaak de QR code wordt gescand. Platforms voor het beheer van QR codes zijn weboplossingen waarmee bedrijven en organisaties hun QR codes kunnen ontwerpen, onderhouden en volgen.

Best Practices van QR codes op Digital Signage

Digitale bewegwijzering met QR codes zijn een krachtig hulpmiddel voor interactie met kijkers en het aanbieden van nuttige inhoud of ervaringen. Het is essentieel om een paar best practices in acht te nemen om QR codes efficiënt en eenvoudig in gebruik te maken. Eerst en vooral is het cruciaal dat de QR code zichtbaar en eenvoudig te scannen is. Een aanzienlijk verschil wordt gemaakt door de code op een zichtbaar deel van het scherm te plaatsen en ervoor te zorgen dat hij groot genoeg is om gemakkelijk gezien te worden. Ten tweede is het cruciaal ervoor te zorgen dat de bestemming van de QR code relevant en nuttig is voor de kijker. Een naadloze en boeiende gebruikerservaring moet worden geboden door de inhoud, die mobiel geoptimaliseerd moet zijn. Hieronder volgen enkele andere ideale praktijken:

Gebruik de QR code op digitale borden om registratie aan te moedigen

Het gebruik van een QR code op digitale bewegwijzering om registratie aan te moedigen kan een effectieve manier zijn om het publiek aan te spreken en informatie te verzamelen. Om deze strategie toe te passen, toon je de QR code prominent op de digital signage, samen met een oproep tot actie om de code te scannen om je te registreren voor een bepaald evenement of dienst. Als een kijker de QR code scant, wordt hij naar een landingspagina geleid waar hij zijn gegevens kan invoeren en zich kan inschrijven voor het evenement of de dienst. De landingspagina moet geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten, en het registratieproces moet eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn.

Krijg meer deelnemers aan je weggeefactie

QR codes zijn een effectief middel om het aantal inzendingen voor een weggeefactie op digitale bewegwijzering te verhogen. Om hiervoor een QR code te gebruiken, toon je de code op digital signage samen met een oproep tot actie om de code te scannen om mee te doen aan de giveaway. Als een kijker de QR code scant, wordt hij naar een landingspagina geleid waar hij zijn gegevens kan invoeren en zijn inzending voor de weggeefactie kan doen. De landingspagina kan ook nuttig zijn om een stimulans te geven, zoals een korting of een gratis monster, voor mensen om mee te doen aan de weggeefactie.

Kondig je nieuwe album aan op Spotify via een QR code op Digital Signage

Het gebruik van een QR code op digital signage is een effectieve manier om een nieuwe albumrelease op Spotify aan te kondigen en in gesprek te gaan met fans. Om een QR code voor dit doel te gebruiken, kan de code prominent op de digital signage worden weergegeven, samen met een oproep tot actie om de code te scannen om het nieuwe album op Spotify te beluisteren. Om de aankondiging boeiender te maken, geef je op de digitale bewegwijzering context of achtergrondinformatie over het album of de artiest. Dit kan een meer immersieve en persoonlijke ervaring voor de kijker creëren. Om de prestaties van de campagne te volgen, gebruik je een volgsysteem om bij te houden hoeveel mensen de QR code scannen en naar het nieuwe album op Spotify luisteren. Dit geeft inzicht in de effectiviteit van de campagne en helpt je aanpassingen te doen om de prestaties te verbeteren.

Nieuwsbriefaanmeldingen voor winkeliers

Het gebruik van QR codes op digitale bewegwijzering is een effectieve manier om aanmeldingen voor nieuwsbrieven aan te moedigen voor winkeliers. Om deze strategie toe te passen, toon je de QR code prominent op de digitale bewegwijzering, samen met een oproep tot actie om de code te scannen en je te abonneren op de nieuwsbrief van de winkelier. Om aanmeldingen aan te moedigen kun je prikkels aanbieden, zoals exclusieve kortingen, vroege toegang tot de verkoop, of gratis monsters. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de prikkels relevant zijn voor de doelgroep en afgestemd op de algemene doelen van de campagne.

Deel je contactgegevens, zoals e-mail, via de QR code

QR codes zijn een handige manier om contactinformatie, zoals een e-mailadres, te delen via digitale bewegwijzering. QR codes zijn een effectieve manier om een mobiele app te promoten op digital signage. Toon de code op de bewegwijzering samen met een oproep tot actie om de code te scannen om de app te downloaden. Als een kijker de QR code scant, wordt hij naar de downloadpagina van de app in de app store geleid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de landingspagina geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten en dat de app gepromoot wordt met aantrekkelijke visuals en een duidelijke call-to-action om te downloaden.

Tips voor het toevoegen van QR codes op Digital Signage

Bij het toevoegen van QR codes aan digital signage is het belangrijk enkele best practices te volgen om ervoor te zorgen dat de codes effectief zijn en waarde bieden aan de kijker. De QR code moet prominent op de digitale bewegwijzering staan en groot genoeg zijn om gemakkelijk van een afstand te scannen. De code moet ook vergezeld gaan van duidelijke instructies over hoe hij gescand moet worden en wat de kijker kan verwachten als hij hem gescand heeft. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden

Varieer de styling

Een andere belangrijke tip bij het toevoegen van QR codes aan digital signage is het variëren van de styling van de QR code om hem visueel aantrekkelijker en interessanter te maken om te scannen. Dit trekt de aandacht van de kijker en zet hem aan tot actie. Een manier om de styling van de QR code te variëren is door de kleur te veranderen of een logo aan de code toe te voegen. Hierdoor kan de QR code opgaan in het algemene ontwerp van de digitale bewegwijzering en het visueel aantrekkelijker maken.

Maak de QR code niet te klein op Digital Signage

Een andere belangrijke tip bij het toevoegen van QR codes aan digital signage is ervoor te zorgen dat de code groot genoeg is om gemakkelijk door kijkers gescand te worden. Als de QR code te klein is, kan het voor kijkers moeilijk zijn om hem te scannen, wat leidt tot frustratie en verminderde betrokkenheid. Om dit te voorkomen, zorg je ervoor dat de QR code groot genoeg is om gemakkelijk van een afstand te scannen. De grootte van de code zal afhangen van de afstand tussen de kijker en de digitale bewegwijzering, dus het is belangrijk daar rekening mee te houden bij het ontwerpen van de QR code.

Gebruik scantracking om resultaat te zien

Een belangrijke tip bij het toevoegen van QR codes aan digital signage is het bijhouden van de scans om de prestaties van de campagne te evalueren. Door het volgen van de scans is het mogelijk om te zien hoeveel mensen zich met de QR code bezighouden en inzicht te krijgen in het succes van de campagne. Er zijn een aantal manieren om QR code scans bij te houden. Een gebruikelijke aanpak is het gebruik van een URL-verkorte dienst die analyses geeft over het aantal klikken en scans voor een bepaalde URL. Een andere aanpak is het gebruik van een speciale QR code tracking dienst die meer gedetailleerde informatie geeft, zoals de locatie en het apparaattype van de scanner.

Je sociale feeds verbinden

Een andere effectieve manier om QR codes op digital signage te gebruiken is om je social media feeds aan de code te koppelen. Door dit te doen, maak je het gemakkelijker voor kijkers om je te volgen op sociale media en bouw je aan je online aanwezigheid en betrokkenheid. Om je sociale media feeds te koppelen aan een QR code, maak je een landingspagina met links naar je sociale media profielen. Deze landingspagina kan gehost worden op je website of op een speciale sociale media pagina.

Verander af en toe de link

Een andere handige tip voor het gebruik van QR codes op digital signage is om af en toe de link achter de code te veranderen. Door dit te doen houd je de campagne fris en boeiend voor kijkers en stimuleer je herhaalde scans en betrokkenheid. Het veranderen van de link achter de code kan een eenvoudige en effectieve manier zijn om je campagne bij te werken en andere inhoud of aanbiedingen te promoten. Als je bijvoorbeeld een QR code gebruikt om een uitverkoop of speciale aanbieding te promoten, kun je de link periodiek bijwerken om verschillende aangeboden producten of diensten te laten zien.

FAQ

Meest voorkomende vragen en antwoorden

Je kunt een QR code op een narrowcasting plaatsen door hem toe te voegen aan de inhoud of het ontwerp van je narrowcasting. Je kunt grafische ontwerpsoftware of digital signage software gebruiken om de QR code te maken en aan je inhoud toe te voegen.

De aanbevolen minimumgrootte voor een QR code is 2 cm x 2 cm of 200 pixels x 200 pixels. Het is echter het beste om de QR code zo groot mogelijk te maken en toch in de beschikbare ruimte op je narrowcasting te passen. Hierdoor is de QR code gemakkelijk scanbaar voor gebruikers.

Ja, je kunt altijd de link achter de QR code veranderen. Dit is een van de voordelen van het gebruik van QR codes. Je kunt de bestemmings-URL van de QR code op elk moment bijwerken zonder dat je de QR code zelf hoeft te veranderen.

Ja, je kunt de QR code zelf maken met een QR code generator tool. Er zijn veel gratis QR code generatoren online beschikbaar, die je kunnen helpen om snel en gemakkelijk een QR code te maken. Alles wat je nodig hebt is de inhoud die je aan de QR code wilt koppelen, en de generator maakt de QR code voor je aan.

Ja, veel QR code generatoren en digital signage software hebben analyse- en rapportagefuncties waarmee je de prestaties van je QR code campagnes kunt volgen en analyseren. Je kunt deze inzichten gebruiken om je campagnes te optimaliseren en de gebruikerservaring voor je publiek te verbeteren.