QR codes op catalogus

Catalogussen maken winkelen gemakkelijker door een preview van de gehele collectie van een winkel bij de consument thuis te bezorgen. Maar wat als je de behoefte van jouw klanten beter kunt inzien en hier gelijk op in kan spelen? QR codes op Catalogus maken dit mogelijk!

Het gebruik van QR codes op catalogus is een fantastische methode om meer informatie op een klein oppervlak te krijgen. Dit is een must-have voor offline marketing! Om een catalogus een interessant marketing middel te houden, zijn veel catalogi aangepast en zijn er QR codes toegevoegd. Tegenwoordig bevatten catalogi op verschillende pagina’s QR codes om de betrokkenheid te verhogen en de publicatie een interactiever karakter te geven. Kijkers krijgen toegang tot artikelen of speciale aanbiedingen door met hun smartphone een QR code te scannen. Naast QR codes op een catalogus, zijn QR codes op visitekaartjes ook flink populairder geworden. QR codes hebben de kloof tussen online en offline marketing kleiner gemaakt. Tegenwoordig zijn QR codes te vinden op de meest offline marketing materialen, inclusief posters, banners, tickets, tabletents, flyers en meer.

Voordelen van QR codes op catalogus

De eerste catalogus werd gedrukt door Aldus Pius Manutius rond 1498, een jaar nadat de drukpers was uitgevonden. Hij maakte een catalogus omdat hij een kader nodig had voor al het materiaal dat klanten bij zijn drukpers konden aanvragen en kopen. Hoewel er sindsdien veel is veranderd, is het fundamentele idee achter catalogiseren en catalogusmarketing niet veranderd: het is een methodische verzameling van spullen waarmee kopers kunnen bladeren, kiezen en bestellen zonder naar een fysieke winkel te gaan.

Met QR codes op catalogus kun je gemakkelijk offline artikelen koppelen aan online tools, de interactie met klanten stimuleren en extra inzicht krijgen in de koopgewoonten van je klanten. Hieronder volgen enkele uitstekende voordelen van het gebruik van QR codes op catalogus.

1. Upgrade je productpresentatie

Breek los van traditionele patronen en heroverweeg hoe je klanten effectiever kunt betrekken bij het aanbod van jouw merk. Je kunt je producten op allerlei creatieve manieren laten zien met behulp van QR codes op catalogus. Met een QR code voor sociale media kun je catalogusfavorieten promoten en tegelijkertijd samenwerken met influencers door potentiele klanten naar verschillende sociale-mediaprofielen te leiden, waaronder YouTube of Facebook, waar gebruikers het product in gebruik kunnen zien. Door gebruik te maken van de fotogalerij QR code of de QR code voor documenten, kun je jouw producten eenvoudig onder de aandacht brengen zonder een fortuin uit te geven aan onnodige drukkosten.

De klantervaring stijgt wanneer je de manier waarop je jouw producten of diensten aanbiedt verbetert en klanten een in-store beleving biedt, ongeacht waar zij zich bevinden. Er is echter ook een QR code voor wie twijfelt waar te beginnen of wat zijn klanten nodig hebben om gemakkelijker toegang te krijgen tot zijn productaanbod. Probeer feedback QR codes op catalogus af te drukken om de vraag van je doelgroep te erkennen en laat de antwoorden rechtstreeks naar je mailbox sturen. Je kunt ook jouw eigen vragen toevoegen, de groepen en subcategorieën aanpassen en zoveel gegevens toevoegen als je wilt.

2. Geef klanten een aantrekkelijkere ervaring

Wat is er nu opvallender dan de lancering van een nieuwe winkellocatie? Het combineren met een participerende virtual reality ervaring. Het doel van de app store QR code is om jouw kijkers te linken naar de Apple App Store, Play Store, of Ecommerce Apk, of alle drie tegelijk.

3. Herken jouw publiek en verbeter jouw marketing

Anders dan bij online platforms is er bij een drukwerk geen methode om de consumptie te kwantificeren, dus is het moeilijk te bepalen welke kenmerken van je catalogus het meest verleidelijk zijn voor je klanten Je kunt echter QR codes op catalogus gebruiken om het beste verkoopargument voor je bedrijf in je catalogus te vinden.

Met dynamische QR codes is een traceermogelijkheid opgenomen. Overweeg een QR code af te drukken voor een promotie op jouw catalogus. U kunt dan het totale aantal afzonderlijke scans, het tijdstip van de scan en de gebruikte apparaten controleren en bovendien consumenten snel in contact brengen met fantastische koopjes. Je kunt bepalen welke aspecten van jouw catalogusmarketing succesvol en onsuccesvol waren door deze cijfers te vergelijken met ordertotalen, inkomsten, cumulatieve orders en annuleringen in de loop der tijd.

4. Vermindert jouw uitgaven

Een ander voordeel van het gebruik van QR codes op catalogus is dat je een QR code kunt genereren met bewerkbare inhoud. Daarom is het niet altijd nodig om een QR code te verwijderen en te vervangen als ze haar dienst heeft bewezen. Pas de link achter de QR code aan. Dit betekent dat je minder kwijt bent aan arbeids- en drukkosten.

5. Grootte Flexibiliteit

Voor streepjescodes is doorgaans een aanzienlijk groter minimumformaat nodig om scanbaar te zijn. Omdat QR codes op catalogus kunnen worden gekrompen tot een ongelooflijk klein formaat, kunnen ze op veel oppervlakken worden afgedrukt, waaronder de randen van product etiketten en verschillende catalogi.

Hoe maak je QR codes op catalogus:

Selecteer de juiste code voor jouw reclame-informatie. Om een nuttige QR codes toe te voegen aan catalogi. Kies eerst het soort boodschap dat je wilt overbrengen – educatief, informatief of amusant. Laten we leren hoe je zelf een QR code kunt maken.

Stap 1: Ga naar Trueqrcode en vul de URL in die je wilt gebruiken voor de QR codes op catalogus. Zoek een betrouwbare QR code generator die het maken van QR codes eenvoudig en snel maakt. Met de QR code generator van Trueqrcode kun je QR codes op catalogus genereren en kopen zonder persoonlijke gegevens prijs te geven.

Stap 2: Je unieke QR codes op catalogus worden onmiddellijk gegenereerd. Om ervoor te zorgen dat de QR code kan worden gescand, gebruik je de juiste texturen bij het maken ervan, zoals contrasterende kleuren of pasteltinten. Klik op “Genereren” nadat je klaar bent en tevreden bent met de QR code; jouw QR code wordt onmiddellijk gegenereerd.

Stap 3: Wanneer jouw QR code klaar is met genereren, sla deze dan op in jouw persoonlijke account. Op die manier zorg je ervoor dat jouw concurrenten jouw QR code niet kunnen gebruiken en bewaar je ze voor later gebruik.

Stap 4: Download je QR code in een .jpg bestand. Eenmaal opgeslagen moeten de QR codes op catalogus gedownload worden voor later gebruik. In plaats van je QR code in een van de andere beschikbare formaten te downloaden, is het aan te raden om dat als .JPG bestand te doen.

Stap 5: Gebruik je gedownloade QR code in je catalogusontwerp. Het moment is aangebroken om je QR codes op catalogus te downloaden als .JPG bestand, zodat je ze op je catalogus kunt gebruiken.

Stap 6: In je account kun je bijhouden hoe vaak de QR codes op catalogus worden gescand. Je kunt snel en gemakkelijk de nodige wijzigingen in jouw campagne aanbrengen door QR codescans te volgen. Je kunt ook Google Analytics gebruiken om jouw klanten beter te begrijpen. Bekijk het analytics dashboard om meer te weten te komen over hoe jouw QR codes het doen.

Best Practices van QR codes op Catalogus

Met een breed scala aan mogelijkheden kunnen QR codes nu worden gemaakt die passen bij de uitstraling van jouw merk. Hier zijn vijf aanbevelingen voor het genereren van QR codes op catalogus.

1. Richtlijnen toevoegen

Een grote fout die degenen die QR codes gebruiken in het verleden hebben begaan, is ze te publiceren zonder een korte beschrijving op te nemen van wat de gebruiker te zien krijgt als hij/zij de QR code scant. Als je klanten niet aanmoedigt om jouw code te scannen, zal het percentage dat de QR code scant een stuk lager uitvallen.

2. Frame jouw QR

Jouw QR codes op catalogus kan jouw fantasierijke ontwerp versterken met een aanpasbaar kader. Bij het maken van jouw code krijg je een grote selectie van vooraf gemaakte frames met verschillende CTA-teksten en kleuropties. Je kunt het verder aanpassen als je individuele informatie wilt opnemen door een unieke configuratie, een uniek pictogram of zelfs jouw eigen tekst te uploaden.

3. Neem een logo op in je QR codes op catalogus

Je kunt ook het logo van het bedrijf in het midden van jouw QR code plaatsen nadat je een kader hebt gekozen en de grootte, kleur en vorm van jouw code hebt aangepast. De software bepaalt automatisch het optimale en grootste formaat voor jouw logo’s, zodat je geen moeite hoeft te doen om de juiste aanpassingen te maken.

4. Bewaar onze creaties

Gebruik dezelfde branded QR code layout zonder je zorgen te maken over het moeizaam herbouwen van een verouderde. Je kunt al jouw lay-outs opslaan als sjablonen met een QR code generator, zodat je ze kunt gebruiken voor al jouw reclame- en klantenservice-initiatieven.

5. Aanpasbare URL

Elke dynamische QR code is vooraf geladen met een willekeurige korte URL die, wanneer hij wordt gedetecteerd, de gebruiker naar elke gewenste pagina brengt. De korte URL kan worden aangepast aan jouw voorkeuren, bijvoorbeeld door de naam van je bedrijf te gebruiken om je te onderscheiden van jouw concurrenten en het vertrouwen van de gebruikers te vergroten.

Tips voor het toevoegen van QR codes op Catalogus

QR codes zijn veel veelzijdiger dan ooit tevoren. Eén reden hiervoor is dat je links naar webpagina’s kunt opslaan. Bovendien kun je op de website zoveel gegevens toevoegen en wijzigen als nodig is. Vanwege deze mogelijkheid zijn QR codes behoorlijk voordelig. Hieronder volgen enkele handige tips voor het toevoegen van QR codes op catalogus.

1. Verbind klanten met aanvullende informatie

U kunt een eindeloze hoeveelheid informatie tentoonstellen achter QR codes. Vanwege de beperkte publicatieruimte is dit niet haalbaar met traditionele media. QR codes kunnen je dus helpen bij het verstrekken van uitgebreide informatie, zoals foto’s, technische gegevens, prijzen en gebruikershandleidingen. Naast het verstrekken van productinformatie kunnen QR codes je helpen jouw volgers op sociale media te laten groeien. Dit kan de aanwezigheid van jouw bedrijf op het web verbeteren.

2. Leg een verband met media-inhoud

Een QR code kan worden gekoppeld aan multimedia-informatie zoals audiobestanden, fotogalerijen, documenten en films van het internet. Daardoor kun je product catalogi gebruiken om actief met jouw klanten te communiceren met behulp van multimediagegevens. In plaats van alleen maar tekst te gebruiken, kunnen product catalogus jouw klanten verleiden met beeld en/of video.

3. Werk de QR code regelmatig bij

Op elke webpagina kan de inhoud voortdurend worden bijgewerkt. Het is echter ook mogelijk om de URL waarmee een QR code verbinding maakt te veranderen door een Dynamische QR code te gebruiken. Daardoor kun je de website waarnaar de QR code verwijst wijzigen zonder dat je de QR code zelf hoeft te wijzigen. Dit verlaagt de kosten van herdrukken.

4. Monitor aantal scans

Je kunt niet echt zien of iemand geschreven materiaal leest als je het verspreidt. Het is echter mogelijk om bij het gebruik van QR codes de scanactiviteit te observeren en meer te weten te komen over jouw publiek. Denk aan het aantal lezers die met de afdrukken hebben gewerkt, en aan wie, waar en zelfs wanneer. QR codes zijn een ongelooflijke aanwinst voor catalogi en daarom omarmen ’s werelds grootste bedrijven nu deze innovatie.

5. Neem consequent de juiste CTA op

De term “Call-to-action” of “CTA” betekent een instructie aan potentiële klanten, die hen aanmoedigt te handelen of zich met jouw merk in te laten. Meestal komt dit in de vorm van een korte tekst die hen ertoe aanzet de nodige stap te zetten. Elke zin zoals “scan hier om meer details over het product te ontvangen” of “scan hieronder om meer statistieken te verkrijgen” kan worden beschouwd als een oproep tot actie.

FAQ

Meest voorkomende vragen en antwoorden

Door de camera van hun Android-smartphone of -tablet of een applicatiescanner op de QR code te plaatsen, kunnen gebruikers de catalogus en de producten bekijken.

De persoon die een QR code scant, krijgt toegang tot nuttige informatie. Door te scannen kun je de informatie opslaan of meteen gebruiken. Documenten, opmerkingen, namen van personen, contactgegevens en adressen kunnen allemaal in QR codes worden opgenomen.

Gebruik jouw fantasie bij het plaatsen van QR codes op alles waarmee jouw doelgroep in contact komt. De doelgroep zal waarschijnlijk meer geïnteresseerd zijn als het vooraan in de catalogus staat, omdat alles wat hen in eerste instantie opvalt meestal op de eerste pagina staat.

Dynamische QR codes zijn gemakkelijk traceerbaar, zodat na gebruik een logboek van het gebruik ervan kan worden bijgehouden. Dit omvat details zoals het gebied van de scan, de grootte ervan, hoeveel scans er waren, wanneer ze plaatsvonden en het besturingssysteem van het scanapparaat.

Een fantastische optie om ruimte te besparen op de catalogus is het gebruik van een QR code voor meer details over jouw artikel. De QR code kan informatie bevatten over de waarde van jouw product, klantenbeoordelingen of zelfs een video of verhaal over jezelf. Vergeet niet dat deze informatie op elk moment kan veranderen.