QR codes op badges

QR codes zijn in het laatste decennium wereldwijd toegenomen en zijn gemeengoed geworden in restaurantmenu’s, registratieformulieren en tentoonstellingen of om Whatsapp op een computerscherm te lanceren. Je zult de laatste tijd wel gemerkt hebben dat sommige mensen steeds vaker QR codes op badges dragen. Voor omvangrijke evenementen zoals conferenties, muziekconcerten, netwerkevenementen en festivals zijn evenementen- en ID-badges essentieel om een toegangsrij te voorkomen en ervoor te zorgen dat alleen de genodigden de evenementen bijwonen. Het afdrukken van QR codes op badges maakt snellere gegevensoverdracht mogelijk. Bovendien bestaan er voor deze badges met QR codes veel meer toepassingen dan voor statische badges. Ze worden voor veel dingen gebruikt, waaronder sociale doelen, sport, netwerkgelegenheden en concerten. In een notendop zijn QR codes op badges een middel dat vaker wordt gebruikt om de relevante doelgroepen aan te spreken.

QR codes op badges zijn zeer doelgericht omdat ze contactloze toegang, gemakkelijke identificatie, betere registratie, grotere efficiëntie en meer veiligheid voor de klant bieden. Lees verder voor meer voordelen.

Voordelen van QR codes op badges

Er zijn veel voordelen van het gebruik van QR codes op badges. Om te beginnen zijn ze een aanzienlijke verbetering ten opzichte van barcodes wat betreft hun capaciteit om gegevens op te slaan en informatie over te dragen. Ze kunnen ook binnen veel branches worden toegepast en linken naar alle informatie die je nodig hebt.

QR codes op badges zijn altijd aanpasbaar

QR codes op badges zijn veelzijdig en kunnen op elke gewenste manier worden aangepast als je gebruik maakt van een dynamische code. QR codes kunnen worden voorzien van merkkleuren, een logo of afbeelding, en schaalbare afmetingen voor je persoonlijke badges. Aangepaste frames met een optionele CTA (call to action) zijn ook beschikbaar. Alle QR code oplossingen kunnen ook aangepast worden op elk gewenst moment. Daarom kun je, ongeacht je doel om QR codes te gebruiken, ze zo ontwerpen dat ze je merk uitstralen nog voordat je publiek ermee gaat introduceren.

Volg de hoeveelheid scans

Met QR codes op badges kun je gemakkelijk het aantal uitgevoerde scans bijhouden. Real-time informatie over totale en unieke scans, scans per locatie, besturingssysteem en gescande tijd worden allemaal geleverd door de dynamische QR codes van Trueqrcode. Zo kun je Google Analytics integreren en de precieze prestaties van je campagne onderzoeken om die verder te verbeteren.

Sneller contact maken met mensen met een QR code op een badge

QR codes op badges zijn een ideale manier om met meer mensen in contact te komen en de beoogde URL of het product op de markt te brengen. Het werkt op dezelfde manier voor aangepaste badges. Net zoals veel bedrijven al lang QR codes op visitekaartjes gebruiken voor extra marketing. Je kunt ook snel je aanhang op social media vergroten door QR codes op badges aan te brengen, en mensen kunnen je profiel bereiken en zich met je bedrijf inlaten door te scannen.

Plan vergaderingen in je agenda via QR codes op badges

QR codes kunnen ook gebruikt worden om vergaderingen in te plannen. Met de QR code generator van Trueqrcode kun je afbeeldingen, video’s, digitale visitekaartjes, notulen van vergaderingen, google meet calls, en nog veel meer opnemen – eigenlijk alles waarmee je je werknemers wilt verbinden.

Link naar je portfolio

Je kunt je portfolio ook koppelen aan de QR code die op een badge is gedrukt. Het toevoegen van een QR code die klanten naar je sociale mediaprofiel of je portfolio leidt, kan het bereik van je sociale aanwezigheid vergroten. Als gebruikers na het scannen van de code direct op je productportfolio terechtkomen, is de kans groter dat ze met je product in aanraking komen en zal de verkoop bevorderen.

Hoe maak je een QR code op een badge?

Als je uiteindelijk besloten hebt om een QR code op een badge te maken, is de volgende stap het ontwerpen en kiezen van een gebruiksvriendelijk platform om je QR code op maat te maken. Wij helpen je hier graag mee! Volg de onderstaande stappen om QR codes op badges te maken. Zorg ervoor dat je het in een passend formaat maakt en met een relevante oproep tot actie (CTA).

Stap 1: Ga naar Trueqrcode en vul de URL in die je wilt gebruiken voor de QR code op je badges.
Om een volledig functionele QR code voor je badge te maken, kies je een betrouwbare qr code generator. Je kunt de website bezoeken en zien hoe gemakkelijk het een QR code genereert zonder dat je vertrouwelijke informatie nodig hebt.

Stap 2: Je unieke QR code wordt onmiddellijk gegenereerd.
Zodra je het proces in gang zet, is de volgende stap het ontwerpen en afronden van alles wat je nodig hebt in de QR code. Zorg ervoor dat je alleen relevante ontwerpen, kleuren, texturen en kaders gebruikt, zodat de code gemakkelijk gescand kan worden. Als je tevreden bent met het ontwerp, klik je op “Genereer”, en je hebt een kant en klare QR code voor je badge.

Stap 3: Sla je QR code op in je persoonlijke account.
Sla je aangemaakte QR code zo snel mogelijk op in je persoonlijke account. Het selecteren van een privé account kan je gegevens beschermen en voorkomen dat anderen proberen de QR code te gebruiken.

Stap 4: Download je QR code in een .jpg bestand.
Download de QR code voor later gebruik nadat je hem hebt opgeslagen in je persoonlijke account. In plaats van een van de andere open-source bestandsformaten te gebruiken, is het raadzaam je QR code te downloaden in .jpg formaat.

Stap 5: Gebruik je gedownloade QR code op je badge-ontwerp.
Na het downloaden van de code in .jpg formaat kun je de code strategisch op je badge plaatsen, zodat mensen hem kunnen gaan scannen.

Stap 6: In je account kun je bijhouden hoe vaak de QR code wordt gescand.
Je badge QR code is helemaal klaar om door mensen gescand te worden. Omdat je de code in je persoonlijke account hebt opgeslagen, kun je de prestaties van je QR code op elk gewenst moment controleren en volgen.

Best practices van QR codes op badges

Stel dat je na het maken van een werkende badge QR code de maximale vruchten wilt plukken. In dat geval kun je enkele aanvullende procedures volgen. De onderstaande ideeën helpen je voor meer interactie met klanten met behulp van de QR code op je badge.

QR codes op badges voor conventies en beurzen

Conventies of netwerkbijeenkomsten zijn gebeurtenissen waarbij een groot aantal mensen tegelijk betrokken is. Met meer mensen is het managen en afhandelen van het evenement een uitdaging, terwijl je ervoor zorgt dat mensen snel binnen kunnen komen, iets kunnen kopen, of informatie kunnen krijgen. Om het te laten werken kan het afdrukken van QR codes op badges die aan de deelnemers aan het evenement of eventmanagers worden gegeven het voor iedereen gemakkelijker maken om snel toegang te krijgen tot belangrijke informatie.

Gebruik een QR code op een badge voor evenementen

QR codes kunnen ook gunstig zijn voor evenementen. De code kan worden gebruikt om mensen te registreren, hen de volgorde van de activiteiten te geven, hen door de zaal te leiden, of iets anders dat je aan de deelnemers van het evenement wilt overbrengen. Omdat het voor mensen eenvoudig is om hun smartphone of camera te gebruiken om deze codes te scannen, helpen QR codes op badges om de evenementervaring soepeler te maken.

QR codes toevoegen aan badges in musea

Als je je afvraagt waarom je QR codes op badges in musea moet krijgen, dan is hier je antwoord. Het geeft je gasten een meer boeiende ervaring doordat ze meer te weten kunnen komen over alles wat hen interesseert. Het maakt het ook een meer contactloze en veilige ontmoeting. Ten tweede draagt iedereen tegenwoordig een smartphone op zak. De gedateerde audiogidsen in het museum komen veel minder voor dan het gebruik van een eigen apparaat. Bovendien bespaart dit musea een hoop geld en overhead.

Bedrijfsadviseurs en QR codes op badges

Omdat QR code technologie praktische oplossingen biedt die het delen van informatie stroomlijnen en marketingstrategieën moderniseren, maken veel bedrijfsadviesbureaus er gebruik van. Om meer prospects te bereiken, reclame te maken voor hun bedrijf, en leads om te zetten in betalende klanten, zouden adviesbureaus innovatieve QR code oplossingen voor bedrijfsadviseurs moeten gebruiken.

Het is essentieel om technologie als QR codes in te zetten om contact te maken met zowel het online publiek als dat in de offline wereld, want het concurrerende marktlandschap van adviesbureaus vormt een uitdaging voor opkomende bedrijfsadviseurs.

Hoe makelaars QR codes gebruiken op badges

Makelaars investeren steeds meer in digitale marketing en innoveren hun vastgoedtechnologie. QR codes worden steeds vaker gebruikt in de vastgoedsector en zijn een drijvende kracht geweest in het combineren van technologie en marketinginspanningen om meer eigendommen en klanten te bereiken. Om kwaliteitsvolle klantenbetrokkenheid te stimuleren, gebruiken makelaars op grote schaal QR codes op badges in hun communicatie en marketing.

Tips bij het toevoegen van QR codes op badges

Als je eenmaal een QR code voor je badge hebt gemaakt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je de code eindelijk gaat delen en mensen toestaat hem te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de QR code het beoogde doel dient.

Sla je QR code op in je persoonlijke account

Na het genereren van je gewenste QR code met een betrouwbare QR code generator, moet je de QR code opslaan en beheren vanuit je account. Dit is de veiligste manier om ervoor te zorgen dat je QR code veilig is voor mensen en je kunt de code later nog aanpassen indien gewenst. Controleer bovendien of je QR code een gastnetwerk gebruikt in plaats van je primaire netwerk wanneer deze door bezoekers wordt gescand.

Dubbelcheck of je een actieve QR code gebruikt

Als je eenmaal een badge QR code hebt gemaakt, test hem dan om er zeker van te zijn dat hij goed werkt en naar de juiste pagina leidt voordat je hem aan je klanten geeft. Vergeet niet dat een gebroken QR code bezoekers die van plan zijn zich in te schrijven voor je website, evenement, nieuwsbrief, of iets anders, van streek kan maken. Je kunt een hoop tijd besparen en je klanten de best mogelijke service geven.

Linkt de QR code naar de juiste URL?

Klanten hebben opheldering nodig als de QR codes geen verbinding maken met de juiste link. Je loopt het risico veel potentiële consumenten van je te vervreemden als de QR code op je badge gebruikers niet naar de bedoelde pagina leidt. Het probleem kan worden afgewend door een voorafgaande test op je QR code uit te voeren om ervoor te zorgen dat je consumenten een positieve gebruikerservaring hebben. Het beste is om de verbinding van de QR code dubbel te controleren voordat je hem aan je klanten presenteert.

Laat de QR code opvallen op je badge

Om ervoor te zorgen dat je badge QR code opvalt, werk je de code en de doel-URL onmiddellijk bij. Een QR code zal, nadat hij gegenereerd is, na verloop van tijd specifieke updates vereisen. Zorg ervoor dat alle noodzakelijke informatie tijdig wordt bijgewerkt, zodat je klanten de QR code blijven gebruiken zonder storingen of verkeerde informatie.

Vraag mensen om je QR code te scannen

Als je alles hebt gecontroleerd en er zeker van bent dat je badge QR code goed werkt en de gebruiker naar de doel-URL leidt, kun je hem delen en mensen vragen hem te gaan scannen. Ze kunnen met de camera van hun telefoon de QR code op je badge scannen en toegang krijgen tot de informatie.

FAQ

Meest voorkomende vragen en antwoorden

De eenvoud van het scannen van QR codes is hun meest opvallende eigenschap. Door simpelweg een scanner of camera op de codes te richten kunnen gebruikers ze lezen. Nadat de QR code is gescand, kun je de doel-URL bekijken of delen. Probeer Google Lens als je niet kunt scannen met de camera.

Mensen kunnen je gegevens niet direct opslaan na het scannen van de QR code. Ze hebben alleen toegang tot de informatie die je kiest voor de doel-URL.

QR codes zijn veelzijdig omdat ze overal geprint/geplaatst kunnen worden. Nadat je een QR code hebt gemaakt, kun je die op banners, posters, tijdschriften, badges en al het fysieke materiaal waarmee je publiek/klanten zullen interageren zetten.

Het is eenvoudig om het aantal scans, locaties en apparaatinformatie bij te houden. Als er iets mis is, beperkt deze functie ook de verbinding en motiveert je om de nodige wijzigingen aan te brengen.

Evenementen- en ID-badges hebben veel baat bij QR codes. Ze zijn een aanzienlijke verbetering ten opzichte van streepjescodes wat betreft hun vermogen om gegevens op te slaan en schade te verdragen. Ze kunnen ook op veel bedrijven worden toegepast en linken naar alle informatie die je nodig hebt.