QR codes in videogames

Nu de vraag naar virtuele- en augmented reality groeit, richt de videospelindustrie zich op deze ontwikkelingen. QR codes worden vaak gebruik binnen deze videogames.

 

Omdat ze zo eenvoudig te gebruiken en betrouwbaar zijn, worden QR codes in videogames steeds vaker gebruikt om gamers te interesseren. Het bereiken van de volgende generatie gamers wordt vergemakkelijkt door QR codes voor zowel gamebedrijven als handelaren in videogames. Steeds meer mensen spelen videospelletjes, waardoor gamen een mega industrie is geworden. Gamers hebben vaak een specifieke smaak in het soort spellen dat ze willen spelen en de verhaallijnen die ze willen volgen. QR codes in videogames kunnen een krachtige component zijn voor spelontwikkelaars en adverteerders om op de hoogte te blijven van de voorkeuren van klanten en een reputatie voor zichzelf op te bouwen in een hevig concurrerende markt. Omdat QR codes bovendien zo eenvoudig in de UI van een videospel zijn op te nemen, vormen ze een fantastisch technologisch hulpmiddel dat het realisme en de prestaties verbetert en een intrigerende toevoeging in videospellen. Om nieuwe gamers aan te trekken en de algehele gebruikerservaring te verbeteren, kun je QR codes in videogames gaan gebruiken.

Voordelen van QR codes in videogames

De realiteit is dat de videogame-industrie al jarenlang QR codes inzet om de betrokkenheid van spelers te verbeteren. Het verbeteren van de gebruikerservaring en de betrokkenheid van spelers zal de klanttevredenheid verhogen en de merkherkenning bevorderen die nodig is om terugkerende klanten aan te trekken. De verdiensten van QR codes in videogames worden hieronder opgesomd.

1. Verhoog de interactiviteit

Speelbaarheid is een van de belangrijkste maatstaven voor gebruikerservaring bij het spelen, en betekent hoeveel een speler van het spel houdt. De betrokkenheid en speelbaarheid van videogames wordt in belangrijke mate beïnvloed door het ontwerp van de grafische interface van het spel. Je kunt gemakkelijk QR codes in videogames integreren in je spelafbeeldingen, terwijl je slechts kleine aanpassingen maakt aan je visuele aspecten. Je kunt ook de kleur van je QR codes aanpassen aan het kleurenpalet van de interface.

2. Efficiënte informatie-uitwisseling

Spelers kunnen sneller meer gegevens krijgen als QR codes worden gebruikt in videogames. Om erachter te komen welke info er in de QR codes in videogames verborgen zit, hoeven ze alleen maar hun mobieltjes te gebruiken om die te scannen.

3. Past gemakkelijk in elke achtergrond

Bij het maken van je eigen QR codes in videogames via Trueqrcode, heb je nog meer creatieve vrijheid. Je kunt uitgesproken merkkleuren toepassen met aangepaste randen en kaders, een logo of foto centreren, en een speciale CTA toevoegen. Om op elk platform te passen, kunnen QR codes in videogames worden aangepast wat betreft grootte en bestandsformaat.

4. Bouw merkloyaliteit en klantbetrokkenheid op

Door het slimme gebruik van QR codes in videogames kun je spelers geboeid houden door je videospel en hen aanmoedigen om meer exemplaren te kopen. Je spelers zullen blijer zijn met je videospel als je het vermoeiende karwei van het invoeren en opzoeken van gegevens wegneemt.

Omdat ze in je merk geloven, zullen spelers je videospel aanbevelen aan andere gamers en aan hun vrienden.

5. Promotie van videogames met datatracking

Hoeveel gebruikers scanden de QR codes in videogames? Scannen gebruikers de afgedrukte QR code die je hebt verstrekt? De echte informatie tracking technologie van de QR code generator kan je helpen de antwoorden op deze vragen te vinden. Metrieken als locatie per regio of land, hoeveelheid scans en het scanapparaat kunnen worden gebruikt om het succes van de promotiecampagne van je videogame te meten en te zien hoe goed je QR codes in videogames werken.

Hoe maak je QR codes in videogames:

Om vertrouwelijke informatie te kunnen lezen, punten of wapens te verzamelen, of lekkernijen vrij te spelen, moeten gamers de QR codes met hun mobieltje bedienen, binnen of buiten het spel. Het is vergelijkbaar met het vinden van paaseieren voor gamers. Game ontwikkelaars gebruiken QR code technologie om de spanning van het “zoek en verzamel” spel op te voeren. Als je een betrouwbare QR code generator hebt, is het maken van QR codes in videogames snel en eenvoudig. Gebruik de eenvoudige stappen hieronder om je QR code te maken met behulp van een QR code generator:

Stap 1: Ga naar Trueqrcode en vul de URL in die je wilt gebruiken voor de QR code op je videospel. Begin met het vinden van een geschikte QR code generator waarmee je snel en eenvoudig QR codes voor je videogames kunt maken. Met de QR code generator van Trueqrcode kun je QR codes in videogames maken en verwerven zonder enige privé informatie te delen.

Stap 2: Je unieke QR code wordt onmiddellijk gegenereerd. Gebruik compatibele texturen, zoals tinten en contrasterende kleuren, bij het maken van de QR code om ervoor te zorgen dat hij gescand kan worden. Als je klaar bent en tevreden met de QR code, klik dan op “Genereer,” en je QR codes in videogames worden meteen aangemaakt.

Stap 3: Sla je QR codes in videogames op in je persoonlijke account. Zodra je QR code is aangemaakt, sla je hem op in je persoonlijke account. Zo zorg je ervoor dat je concurrenten je QR-code niet kunnen gebruiken, en kun je hem ook opslaan voor later gebruik.

Stap 4: Download je QR codes in videogames in een .jpg bestand. Zodra je de QR code hebt opgeslagen, moet je hem downloaden voor later gebruik. In plaats van je QR code te downloaden in een van de andere beschikbare formaten, zoals PNG, SVG, of EPS, is het raadzaam om hem op te slaan als .JPG bestand.


Stap 5: Gebruik je gedownloade QR code in je videogame ontwerp. Nu je QR code is voorbereid, is het tijd om hem te downloaden als .JPG bestand, zodat je hem in de toekomst in je videogame kunt gebruiken.


Stap 6: In je account kun je bijhouden hoe vaak de QR codes in videospelletjes gescand zijn. Met behulp van nauwkeurige tracking van QR code scans kun je je campagne zo nodig in real-time aanpassen. Je kunt je inzicht in je klanten ook verbeteren door Google Analytics te gebruiken. Als je meer wilt weten over hoe je QR codes presteren, bekijk dan het analytics dashboard.

Best practices van QR codes in videogames

Er zijn een paar nuttige aanwijzingen om in gedachten te houden bij het ontwikkelen van je QR code voor een videospel, zodat je codes de beste resultaten opleveren. De best practices voor het gebruik van QR codes in videogames staan hieronder.

1. Maak je ontwerp uniek

Het wordt sterk aangeraden om alle toegankelijke mogelijkheden te gebruiken om je QR codes in videogames te personaliseren. Daardoor zullen je QR codes je stijl beter aanvullen en meer gescand worden.

2. Gebruik de juiste maatvoering

Het kiezen van de perfecte pasvorm voor je QR codes in videogames garandeert dat kijkers hem kunnen lezen en dat er geen scanproblemen zullen zijn. Omdat QR codes in videogames altijd vergroot kunnen worden, zelfs tot het formaat van een billboardreclame, mogen ze niet kleiner zijn dan 2 bij 2 cm!

3. Voeg een CTA toe aan je QR codes in Videogames

Een oproep tot actie is een cruciaal onderdeel van marketing. Gebruikers krijgen aanwijzingen over wat ze nu moeten doen via tussenpunten zoals hyperlinks en pictogrammen die de oproep tot actie bevatten. Zonder duidelijke CTA’s kunnen gebruikers moeilijk begrijpen hoe ze een aankoop kunnen doen of zich kunnen aanmelden voor een bepaalde dienst.

QR codes afdrukken zonder een korte beschrijving toe te voegen van de voordelen achter de code is een veelgemaakte fout van QR code-gebruikers. Je moet kijkers aanmoedigen om je code te scannen als je niet wilt dat je inspanningen tevergeefs zijn.

4. Verhoog de acceptatie door de gebruiker

Een hogere gebruikersadoptie leidt tot minder drukwerk en een hoger rendement op je investering. De meeste mensen zullen QR codes in videogames willen proberen zodra ze zien dat andere gebruikers ervan genieten en erover discussiëren. Je nieuwe software moet een mond-tot-mond strategie ontwikkelen, dus gebruik QR codes om al het potentieel ervan te ontsluiten.

5. Maximaliseer de interactie met de gebruiker

Het primaire doel van QR codes in videogames is om klanten terug te laten keren naar je spel om nieuwe QR codes te verkrijgen en voordelen te ontdekken. Er is ook een grotere kans dat ze over het spel praten en de manier waarop het mogelijk is om via codes zowel binnen als buiten het spel te communiceren als je er QR codes aan toevoegt.

Tips voor het toevoegen van QR codes in videogames

Game ontwikkelaars kunnen QR codes in videogames gebruiken als een flexibele methode om cross-platform digitale reclamecampagnes uit te voeren. Een voorbeeld is toen de eSports gemeenschap hun spelers verblindde met in-game QR codes, QR codes voor evenementen en kampioenschappen, en merchandise QR codes, ze groeiden in populariteit. Hieruit blijkt ondubbelzinnig hoe QR codes in videogames je pogingen om de industrie van je spel te promoten kunnen bespoedigen.

Heb je wat motivatie nodig om creatief te gaan zijn? Hier zijn de top vijf suggesties voor het effectief gebruik van QR codes in videogames:

1. Beelden van QR codes in videospelletjes

Vergeet niet je QR codes in videogames aan te passen met behulp van gangbare bewerkingsmethoden om ze scanbaar te houden. Je bent natuurlijk vrij om je ontwerpcapaciteiten te verkennen en te gebruiken bij het maken van je QR code, maar er zijn een paar dingen om in gedachten te houden, namelijk dat de voorgrondkleur dieper moet zijn dan de achtergrondkleur.

2. Videogame figuur dat een T-shirt draagt met een QR code

Een fantastische methode om de betrokkenheid te vergroten is het gebruik van inside jokes.

Wil je spelers meer spannende opties geven? Maak een personage dat door de spelruimte zwerft en een T-shirt draagt met een QR code erop, of plaats QR codes op banners, billboards of andere oppervlakken. Dit zorgt er voor dat het veel toegankelijker wordt om de QR code te scannen, inclusief verwijzingen naar eerdere films met een video QR code, verborgen schema’s van een gebouw uit een oud videospel, of gewoon een MP3 QR code.

3. Voeg eventueel een symbool, afbeelding of logo toe.

Je QR codes zien er mooier uit als je een naam, foto of symbool toevoegt. Voor een grotere kans op vrijwillige terugroeping kun je bijvoorbeeld een app-logo opnemen in je App store QR code. Als je klanten een symbool zien, zullen ze zich je mobiele spel snel herinneren. Om een gevoel van marketing en identiteit in de spelwereld te behouden, kun je ook een logo of pictogram aan de QR code toevoegen om je concurrentie voor te blijven.

4. Verstrek de muziek van je videospel aan consumenten.

Spelers hoeven niet langer op het web te zoeken naar de soundtrack van je spel met een MP3 QR code. Een sampling van een MP3-bestand kan worden geüpload naar de code en direct toegankelijk worden gemaakt vanuit het spelmenu. Bovendien kun je aankopen vergemakkelijken door verbinding te maken met een online marktplaats met behulp van een aangepaste knop naar QR codes in videogames.

5. De juiste locatie

Door je QR code op de verkeerde plaatsen te zetten, loop je het risico dat hij genegeerd wordt. Als je gebruikers of spelers de QR code niet gemakkelijk kunnen lezen, zullen ze hem niet scannen. Zorg daarom bij het opnemen van QR codes in het verkooppraatje van videogames dat het opvalt.

Eenvoudig gezegd: plaats je QR code prominent zodat spelers hem zien.

FAQ

Meest voorkomende vragen en antwoorden

De meeste mensen zijn al begonnen met het gebruik van QR codes in videospelletjes. Een aantal belangrijke bedrijven, zoals Coca-Cola en anderen, hebben ze gebruikt in hun marketingcampagnes om ofwel kortingsbonnen te adverteren, app-installaties te verhogen, of gewoon wrijvingsloos mobiel computergebruik te gebruiken. QR codes geven je de mogelijkheid om verschillende marketing middelen te combineren en te traceren. 

Zeker! Een aantal smartphones met computersystemen, zoals iOS en Android, hebben QR codescanners ingebouwd in hun camera-apps. Klanten kunnen ook gebruik maken van Google Screen Search, waarmee ze hun camera kunnen richten op een QR code en lang op de homeknop kunnen drukken als ze bijvoorbeeld Android 8 hebben.

Er zijn talloze soorten QR codes voor al je professionele, academische en privé-eisen. Via Facebook of andere sociale media zetten mensen QR codes in om hun klanten op de hoogte te houden. Daarnaast kun je ze gebruiken om voorbeelden van je werk te geven in de vorm van een MP3 bestand, een multimedia afspeellijst, of een grafisch portfolio.

QR betekent “Quick Response”. Ondanks dat het eenvoudig lijkt, kunnen QR codes veel gegevens bevatten. De reden dat een QR code een Quick Response code wordt genoemd is dat hij gebruikers snel toegang geeft tot online informatie.