QR codes in e-mails

E-mailmarketing is een essentieel onderdeel van merkpromotie. Het uitdagende element van het creëren van een e-maillijst en vervolgens de betrokkenheid van het publiek bij je merk onderhouden via e-mails is iets wat de meeste marketeers erkennen en accepteren als noodzakelijk. En dit is waar QR codes in e-mails nuttig zijn.

Een revolutionair hulpmiddel, een Quick Response Code, of kortweg QR Code, heeft de potentie om e-mailmarketing voor ondernemers te revolutioneren. QR codes in e-mails kunnen wonderen doen voor je bedrijf door het aantal volgers voor e-mailmarketingcampagnes te vergroten en je publiek geïnteresseerd te houden.

In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over QR codes in e-mails.

Voordelen van QR codes in e-mails

Een van de beste methoden om veel informatie in een beperkte ruimte te stoppen is het gebruik van QR codes in je e-mailmarketingcampagnes. In plaats van de hele e-mail door te worstelen, kunnen klanten snel de QR code scannen om toegang te krijgen tot de informatie of aanbieding die ze interessant vinden.

Stel bijvoorbeeld dat de online winkel van je kledingmerk een uitverkoop heeft, en je schrijft een e-mail met aantrekkelijke aanbiedingen voor zakelijke kleding, vrijetijdskleding en avondkleding. Je gebruikers kunnen snel toegang krijgen tot de pagina die ze willen bekijken door QR codes met afbeeldingen van de kleding te scannen. Gebruikers hoeven alleen maar de code te scannen naast de categorie die ze willen bekijken.

Zulke QR codes voor e-mails zullen je consumenten betrekken en je e-mails er aantrekkelijk doen uitzien, waardoor de kans groter wordt dat klanten erop zullen klikken. Bovendien zullen mensen zich meer een deel van je merk voelen als je ze via e-mails geïnteresseerd kunt houden in je bedrijf. Na verloop van tijd zal dit leiden tot de groei van merkentrouw onder je gebruikers.

Laten we eens kijken naar enkele voordelen van QR codes in e-mails.

Call to Action (CTA) voor de QR codes voor e-mails

Een oproep tot actie is een van de beste voordelen van het opnemen van QR codes in je e-mailcampagnes. Stel je voor dat een gebruiker je e-mail opent en nieuwsgierig is naar meer informatie. In plaats van schriftelijk te reageren, kunnen ze gewoon de QR code in de e-mail scannen, waardoor je een tekstbericht krijgt dat iets kan zeggen als: “Hé, ik ben geïnteresseerd om meer te weten. Kun je me terugbellen?” De gebruiker zou tijd besparen, en ook je klantenbetrokkenheid zal toenemen.

Genereer toegangspassen voor evenementen

Als je van plan bent een evenement te sponsoren waarvoor toegangspasjes nodig zijn, stuur je consumenten dan hun pasjes samen met unieke QR codes in e-mails. Bij de ingang van de locatie kunnen aanwezigen hun QR code laten controleren voordat ze het forum voor het evenement betreden.

Je kunt ook informatie over je sociale mediapagina’s in de QR code verwerken. Een gebruiker die de code scant, ontdekt naast het evenement meer over je product of dienst. Dit is een fantastische strategie om websitebezoekers te stimuleren.

Klanten kortingen aanbieden voor het scannen van QR codes in de winkel

Een andere fantastische techniek om meer klanten naar je winkel te krijgen, als je die hebt, is om ze gewoon een e-mail te sturen met een QR code die een kortingsbon bevat. Klanten kunnen deze code in de winkel scannen om onmiddellijk korting te krijgen. Dit zal meer walk-in business van je klanten aantrekken.

Maak visitekaartjes met QR codes voor e-mails

Maak een visitekaartje met een QR code en vermeld alle informatie over je bedrijf, waaronder de contactgegevens, portfolio, app download link, en nieuwste goederen. Neem dit op in je e-mailcampagnes. Door de QR code te scannen, hebben klanten direct toegang tot alle informatie die ze nodig hebben om met je in contact te komen of meer over je bedrijf te weten te komen.

Je kunt QR codes altijd bijwerken en bewerken

Je kunt je QR codes bijwerken en bewerken wanneer dat nodig is. Als je je QR code oplossing moet veranderen, zoals overschakelen naar een app store QR code van een video QR code, is dat geen probleem omdat je deze veranderingen kunt aanbrengen zonder het oorspronkelijke uiterlijk van de QR code aan te tasten. De nadelige effecten van je e-mails door gebroken links zijn nu aanzienlijk verminderd.

Er is een schijnbaar onbeperkte hoeveelheid informatie die een QR code kan bevatten. Bedenk dat QR codes ook andere informatie kunnen bevatten, bijvoorbeeld URL’s van webpagina’s, e-mailadressen, postadressen, berichten en telefoonnummers.

Bovendien kan een QR code een heel e-mailbericht bevatten. Gebruikers die de QR code scannen zien het bericht onmiddellijk in hun inbox.

Hoe maak je een QR-code in een e-mail?

Met QR codes kun je de betrokkenheid verhogen, ongeacht je e-mailcampagne – e-mailnieuwsbrieven, acquisitie, retentie of promotie – door je beoogde publiek extra details en kwaliteit te bieden terwijl je je boodschap kort en bondig houdt.

Om het meeste voordeel te halen uit je QR code e-mailing campagnes, biedt Trueqrcode een reeks dynamische QR code oplossingen die je doelgroep naar verschillende gegevens of informatie over je campagne kunnen leiden door gewoon hun smartphone apparaat te gebruiken.

Stap 1: Ga naar Trueqrcode en vul de URL in die je wilt gebruiken voor de QR codes in E-mails. Zoek een betrouwbare QR code maker die het genereren van QR codes eenvoudig en snel maakt. Je kunt QR codes voor e-mails maken en kopen met True’s QR code generator zonder persoonlijke informatie vrij te geven.

Stap 2: Je unieke QR codes in E-mails worden onmiddellijk gegenereerd. Gebruik de juiste details tijdens het maken van de QR code, zoals contrasterende kleuren of pasteltinten, zodat mensen hem kunnen scannen. Als je klaar bent en tevreden met de QR code, klik dan op “Genereren,” en de Trueqrcode QR code generator maakt meteen je QR code aan.

Stap 3: Sla je QR codes op in E-mails in je persoonlijke account. Je kunt voorkomen dat je concurrenten je QR code gebruiken door dit te doen, terwijl je hem ook bewaart voor latere doeleinden. Doe dit zodra de code is gegenereerd.

Stap 4: Download je QR code in een .jpg bestand. Je moet je dynamische URL QR code downloaden als een .JPG bestand in plaats van een van de andere aangeboden vormen.


Stap 5: Gebruik je gedownloade QR code in je e-mail ontwerp. De tijd is gekomen om je QR codes in Emails op te slaan als een .JPG bestand, zodat je ze kunt gebruiken in je e-mails.


Stap 6:In je account kun je bijhouden hoe vaak de QR codes in e-mails worden gescand.

Met behulp van nauwkeurige tracking van QR code kun je snel en effectief de nodige veranderingen in je campagne aanbrengen. Om je klanten nog beter te begrijpen, maak je gebruik van Google Analytics om meer te weten te komen over hoe je QR codes in e-mails presteren.

Beste praktijken voor QR codes in e-mails

Om e-mailmarketing te laten slagen bij het ontwerpen en testen zijn een paar specifieke onderdelen nodig. Hier zijn enkele aanwijzingen om je e-mail marketing strategie te helpen door QR codes voor e-mails op te nemen om de best mogelijke resultaten te produceren.

Laat je CTA opvallen

De CTA is het meest cruciale element van je e-mail ontwerp. De CTA is vaak een knop die bezoekers aanspoort om een specifieke actie uit te voeren, zoals “Koop nu” of “Meer weten” door een zin te gebruiken die een actiewerkwoord bevat. Deze CTA moet het middelpunt zijn van je e-mailontwerpen op een manier die hem zichtbaar onderscheidt van andere elementen. CTA’s kunnen onmiddellijk worden gekoppeld aan de frames van QR codes voor e-mails, waardoor dit cruciale onderdeel van e-mailontwerp verder wordt versterkt.

Gebruik merkteksten en styling

Elke e-mail moet ook aangepast zijn aan het goed of de dienst waarvoor je reclame wilt maken en moet de waarden en stijl van je merk weerspiegelen. Daarom vraagt personalisatie om specifieke merkinhoud en fantasierijke grafische vormgeving. Omdat je het uiterlijk van een QR code volledig kunt veranderen, kan hij zo worden ontworpen dat hij perfect past bij merkontwerpen.

Optimaliseer je resultaten

Een e-mailmarketingcampagne succesvol maken zonder optimalisatie is een riskante investering. Er is altijd ruimte voor groei en meer productiviteit. Om de resultaten te volgen, verschillende e-mail doelgroepen te testen en de verkoop te verhogen, combineer je QR code tracking met e-mail marketing. Haal het beste uit je QR codes in e-mails

De actie moet betrekking hebben op het medium

Mobiele telefoons worden gebruikt om QR codes in e-mails te scannen. De inhoud moet dus compatibel zijn met de meeste smartphones en zinvol zijn in de context van de tijd en de locatie. De actie moet de gebruiker onmiddellijk de informatie geven die hij nodig heeft, waardoor hij tijd bespaart.

Een doel hebben

Je hoeft QR codes in e-mails niet te gebruiken alleen omdat je er kennis van hebt genomen. Zorg ervoor dat je codes gebruikt om de klantervaring te verbeteren, je e-mailabonnees te vergroten, of je marketinginspanningen te ondersteunen en niet omdat het een nieuwe marketinggril is.

Tips voor het toevoegen van QR codes in e-mails

Als het gaat om het opnemen van QR codes in e-mails, moet je een paar dingen in gedachten houden. Laten we ze eens bekijken:

Beperkte informatie

Vermijd het vragen om veel informatie in je QR codes als je probeert je lijst met e-mailabonnees te laten groeien. Vergeet niet dat de meeste consumenten de QR code op hun mobiele apparaten zullen scannen, terwijl je QR codes gebruikt om je e-maillijst te ontwikkelen. Het gevolg kan zijn dat personen niet bereid of beschikbaar zijn om meer informatie te verstrekken dan hun naam en e-mailadres. Gebruikers kunnen het abonnement volledig stopzetten als je om meer details vraagt.

Relevante en waardevolle inhoud

Neem waardevolle en relevante inhoud op in de QR codes in e-mails. Voeg spannende inhoud toe aan de QR code, of je je lezers nu een korting geeft of een stimulans om zich te abonneren op de dienst van je bedrijf. Gebruikers zullen de tijd nemen om je code te scannen om meer over je bedrijf te weten te komen, dus zorg ervoor dat ze een reden hebben om er enthousiast over te zijn.

Duidelijke CTA

Vergeet niet een duidelijke CTA toe te voegen. Je kunt het beste uitleggen wat gebruikers kunnen verwachten als ze je QR code scannen. Je kunt bijvoorbeeld de zinnen “scan deze code om ons een e-mail te sturen” of “scan deze code om een verrassingsbon te onthullen” gebruiken.

Foutloze QR code

Controleer of de QR code naar de bedoelde landingspagina leidt en controleer ook de functionaliteit van de landingspagina waar de QR code de gebruiker naartoe leidt. Gebruikers die de code scannen mogen geen fouten tegenkomen, want dat brengt hun vertrouwen in jou in gevaar. Daarnaast is het een goed idee om wat lege ruimte bij de QR code te laten, zodat de scanner applicatie hem gemakkelijk kan lezen.

Compatibele QR code

Gebruik de QR code in een consistente vorm. Het is niet verplicht, maar altijd aan te raden, om de QR code in e-mails in .JPG formaat te gebruiken, zodat de ingesloten code niet vervormd raakt.

FAQ

Meest voorkomende vragen en antwoorden

De grootte van je QR code hangt af van het oppervlak waar hij op staat en de nabijgelegen afbeeldingen. In het algemeen moeten QR codes de stille zone behouden en minstens 2 bij 2 cm groot zijn om scanproblemen te voorkomen. Minimale QR code breedtes kunnen geschikt zijn voor QR codes in e-mails, maar test het hele grafische ontwerp op verschillende apparaten om te zien of het zichtbaar is en een aangename esthetiek heeft voor alle gebruikers.

Je e-mailmarketingstrategie bepaalt welk type QR code je precies nodig hebt. Misschien wil je QR codes in je e-mails opnemen wanneer je marketingevenementen houdt, app-downloads promoot, of interactie met sociale media aanmoedigt.

QR code generatoren hebben de aanvankelijke zwarte en witte QR codes in e-mails drastisch verbeterd. Een QR code generator kan aangepaste QR codes maken die passen bij elke e-mail, inclusief grootte, logo, kleuren, styling en type QR code.

Ja. Het maken en downloaden van QR codes van een dubieuze bron kan leiden tot het downloaden van virussen. Je kunt dit echter voorkomen door veilige QR code generatoren zoals Trueqrcode te gebruiken. Het is altijd raadzaam om een online QR code generator te gebruiken om te voorkomen dat je malware downloadt.

Het ontwerp, de ogen en zelfs de achtergrond van een QR code kunnen allemaal gekleurd worden. Door de QR codes in e-mail visueel aantrekkelijker te maken zul je meer scans krijgen, de merkherkenning vergroten en je e-mailabonnees laten groeien.