Dynamische QR code

Je hebt vast wel eens QR codes op de verpakkingen van levensmiddelen gezien. Denk aan de kosten voor voedselproducenten om nieuwe verpakkingen te drukken als de link achter deze QR code niet meer up-to-date is. Dynamische QR codes bieden meer mogelijkheden en aanpassingen dan statische QR codes. Dynamische QR codes geven een korte URL die gebruikers kan linken naar de de juiste URL. Na het maken van de QR code kun je de URL bijwerken of aanpassen wanneer nodig, maar de samenstelling van de QR code zal niet veranderen. 

Dynamische QR codes zijn ontworpen om te linken naar elke gewenste inhoud die later aangepast zou kunnen worden. Dat betekent dat de QR code na een bepaald aantal scans, tijdsperioden of einddata ergens anders heen zou kunnen leiden. Een dynamische QR code kan verlopen, maar wanneer en hoe ze dat doen is geheel afhankelijk van de instellingen die je daarvoor gebruikt.

Een dynamische QR code is de beste optie als je een QR code moet genereren voor een website adres of voor andere informatie die in de toekomst misschien gewijzigd moet worden.

Voordelen van dynamische QR codes

De digitale aanwezigheid van een merk is noodzakelijk geworden. Met QR codes kunnen traditionele merkactiva gemakkelijk worden gekoppeld aan online ervaringen. Maar waarom zou je kiezen voor een dynamische QR code? Laten we eens kijken naar de voordelen ervan.

Snel naar een pagina linken

In QR codes wordt een URL of andere informatie gecodeerd. Bij het scannen van een standaard QR code worden de gegevens gecodeerd als vierkantjes en puntjes en gaan ze rechtstreeks naar de bestemmings-URL. Een dynamische QR code leidt gebruikers door naar een korte URL. Later kun je kiezen waar de korte URL naartoe moet leiden.

Je QR code is altijd aanpasbaar

Met een dynamische QR code kun je de bestemming of inhoud van de code naar wens aanpassen. Beginnen met een statische QR code kan beperkend zijn als je uitbreidt of iets wilt aanpassen. Dynamische QR codes lossen dat probleem echter op. Met andere woorden, je hoeft slechts enkele van je QR codes aan te passen wanneer je de URL of landingspagina wilt veranderen als je ze op de brochures, displays of ander marketingmateriaal van je bedrijf hebt staan.

Volg het aantal scans

Een QR code vertegenwoordigt een oproep tot actie in de echte wereld. Om je QR code te verbeteren moeten de campagnes ervan gemeten worden, net als die van elke andere campagne. Met dynamische QR codes kun je scans bijhouden, gebruikersactiviteiten observeren en klanten beter leren kennen.

Eindeloze marketingmogelijkheden

Bedrijfsplannen worden gemaakt met het oog op de lange termijn. Ideeën die langetermijnoplossingen bevatten weerspiegelen de visie van de ondernemer op de toekomst van het bedrijf. Het concept van het gebruik van dynamische QR codes op lange termijn is uitzonderlijk opmerkelijk omdat ze ontworpen zijn voor aanpassingsvermogen en duurzaamheid. Met dynamische QR codes kun je ook bijhouden hoeveel mensen je QR code scannen en wanneer ze dat doen. Deze gegevens kunnen uiterst waardevol zijn voor inzicht in de effectiviteit van je marketingcampagnes.

 

Door dynamische QR codes te gebruiken kun je je aanbod, locatie, contactinformatie en andere informatie aanpassen aan wat het meest relevant is; het biedt je dus eindeloze marketingmogelijkheden.

 

Dynamische QR codes bieden veel voordelen en zijn een geweldig hulpmiddel om te gebruiken in je marketing campagnes.

Hoe maak je een dynamische QR code

Dynamische QR codes zijn handig voor bedrijven en particulieren die willen bijhouden hoeveel mensen hun code scannen en wie hun code scant. Met de QR code generator van Trueqrcode is het maken van dynamische QR codes eenvoudig en intuïtief. Dit is hoe:

 

Stap 1: Ga naar Trueqrcode en vul de URL in die je wilt gebruiken voor je dynamische URL QR code. Je kunt dynamische URL-codes maken met de QR code generator van Trueqrcode zonder persoonlijke informatie vrij te geven. Zoek een betrouwbare codecreator die het genereren van dynamische QR codes eenvoudig en snel maakt.

 

Stap 2: Je unieke dynamische QR code wordt onmiddellijk gegenereerd. Gebruik de juiste texturen tijdens het maken van de QR code, zoals contrasterende kleuren om ervoor te zorgen dat hij gemakkelijk gescand kan worden. Als je klaar bent en tevreden met de QR code, klik dan op “Genereer”, en de QR Code generator maakt meteen je dynamische URL QR code.

 

Stap 3: Sla je dynamische URL QR code op in je persoonlijke account. Dit voorkomt dat je concurrenten je dynamische URL QR code gebruiken, terwijl je hem ook kunt opslaan voor latere doeleinden. 


Stap 4: Download je QR code als een .jpg bestand. Je moet je dynamische URL QR code downloaden als een .JPG bestand in plaats van een van de andere aangeboden vormen.


Stap 5: Je dynamische QR code is klaar voor gebruik. Met behulp van nauwkeurige tracking van dynamische URL QR code scans kun je snel en effectief noodzakelijke veranderingen in je campagne aanbrengen. In je account kun je bijhouden hoe vaak mensen de dynamische URL QR code scannen. Om je klanten nog beter te begrijpen, maak je gebruik van Google Analytics. Bekijk het analytics dashboard om meer te weten te komen over hoe je dynamische QR codes presteren.

Best practices van dynamische QR codes

Dynamische URL QR codes zijn een snelle en gemakkelijke manier om informatie te delen. Je kunt ze gebruiken om websitelinks, contactinformatie of zelfs eenvoudige berichten te delen. Laten we eens kijken naar enkele best practices van dynamische QR codes.

Dynamische QR codes voor toerisme

Naarmate de toeristische sector zich ontwikkelt, evolueren ook de marketingstrategieën om reisbestemmingen te promoten en een van de nieuwste trends is het gebruik van dynamische QR codes. QR codes worden steeds populairder om potentiële klanten aan te spreken en speciale aanbiedingen te promoten. Ze zijn eenvoudig te gebruiken, en men kan ze gemakkelijk scannen met een smartphone of tablet. Dynamische QR codes zijn ideaal voor het promoten van toerisme, want toeristische instanties kunnen ze gebruiken om informatie over een bestemming te geven, kortingen aan te bieden, of speciale evenementen te promoten. Dynamische URL QR codes zijn nog effectiever, omdat ze kunnen worden aangepast en bijgewerkt met nieuwe informatie.

 

Dynamische QR codes zijn een geweldige manier om potentiële klanten te bereiken, je toeristische bestemming te promoten en informatie te geven over specifieke reispakketten.

Dynamische QR code voor evenementen beheer

Zoek je een manier om je evenementen beheer te stroomlijnen? Overweeg dan het gebruik van dynamische QR codes. QR codes zijn een geweldige manier om informatie te delen en kunnen worden gebruikt om evenementen te volgen en te beheren. Met een dynamische URL voor je QR code kun je de bestemming van de code veranderen zonder hem opnieuw te hoeven afdrukken, waardoor je de informatie over je evenement gemakkelijk up-to-date kunt houden en het beheer ervan een fluitje van een cent wordt.

Dynamische QR code voor software- en spelontwikkeling

Het gebruik van dynamische QR codes bij de ontwikkeling van software en spellen heeft veel voordelen. Het duidelijkste voordeel is dat ze het gebruikers gemakkelijker kunnen maken om toegang te krijgen tot je app of spel. Door eenvoudigweg een QR code te scannen, kunnen ze direct naar je app of spel worden gebracht zonder een URL in te typen of ernaar te zoeken in een app store. Een ander voordeel van het gebruik van dynamische QR codes is dat software- en spelontwikkelingsbedrijven ze kunnen gebruiken om informatie te geven over updates of nieuwe functies. Je kunt bijvoorbeeld een QR code in je app opnemen die linkt naar een blogpost of video waarin een nieuwe update wordt uitgelegd, waardoor ze een geweldige manier zijn om gebruikers te betrekken en ze op de hoogte te houden van wat er met je app of spel gebeurt.

Dynamische QR codes voor overheden

Om overheidsdiensten toegankelijker te maken, gebruiken veel overheidsinstanties nu dynamische QR codes op hun websites. Met dynamische QR codes kunnen mensen snel en gemakkelijk toegang krijgen tot overheidsdiensten door met hun smartphone een QR code te scannen. Overheidsinstellingen gebruiken ook dynamische QR codes om informatie over openbare evenementen en noodsituaties te verspreiden. Met een dynamische URL QR code kunnen mensen snel en gemakkelijk de informatie krijgen die ze nodig hebben zonder een lange URL in te typen.

Dynamische QR codes voor openbaar vervoer

Dynamische QR codes zijn een geweldige manier om het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijker te maken. Dynamische URL QR codes zijn ontworpen om het mensen gemakkelijk te maken informatie te krijgen over openbaar vervoer in hun omgeving, zoals bushalte locaties, routes en meer. Je hoeft de code alleen maar te scannen, en de dynamische URL QR code brengt je naar een website met alle benodigde informatie.

Tips voor het maken van een dynamische QR code

Dynamische URL QR codes zijn tegenwoordig een essentieel onderdeel geworden van bijna alle industrieën. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor. Maar bij het maken van een dynamische QR code zijn er een paar dingen die je moet onthouden om ervoor te zorgen dat je code goed werkt.

Sla je QR code op in je persoonlijke account

Vergeet niet je QR code altijd op te slaan in je persoonlijke account. Hiermee kun je de URL bij de code bewerken en bijhouden hoeveel mensen hem scannen. Zo kun je er altijd en overal bij en aanpassen indien nodig.

Dubbelcheck of je een actieve QR code afdrukt

Dubbelcheck of de code actief is voordat je hem publiceert, vooral als je van plan bent een dynamische URL QR code af te drukken. Een inactieve code werkt niet met dynamische URL’s, en je zult een nieuwe moeten genereren.

Controleer of de QR code linkt naar de juiste URL

Bij het maken van een dynamische URL QR code kun je de URL opgeven waarnaar je wilt linken. Het is echter essentieel om ervoor te zorgen dat de QR code naar de juiste URL verwijst. Anders worden mensen bij het scannen van de QR code naar de verkeerde pagina geleid.

Laat de QR code opvallen op je marketingmateriaal

Denk na over de plaatsing van de QR code. Waar zullen je klanten of prospects het waarschijnlijkst te zien krijgen? Als je het op flyers of posters zet, zorg dan dat het op een plek staat die gemakkelijk te zien is.

FAQ

Meest voorkomende vragen en antwoorden

Er zijn een paar verschillende manieren waarop mensen je QR code kunnen scannen – meestal zullen mensen de camera van hun smartphone gebruiken. Er zijn ook een paar speciale QR code scanning apps die mensen ook kunnen gebruiken. Als je een QR code hebt waarvan je wilt dat mensen die kunnen scannen, zorg er dan voor dat die op een goed verlichte plek staat en minstens 2 centimeter in het vierkant is.

Ja, je kunt de URL van een dynamische URL QR code wijzigen. Als je de URL moet veranderen, ga dan naar de QR code beheer pagina en klik op de code die je moet veranderen. Van daaruit kun je de URL veranderen en je wijzigingen opslaan.

Als je een QR code nodig hebt die je regelmatig kunt bijwerken, dan is een dynamische URL de aangewezen weg. Een statische URL is echter beter als je een QR code nodig hebt die niet verandert.

Ja, je kunt zien hoe vaak mensen je dynamische URL QR code scannen met behulp van onze analytics tool. Het bijhouden van het aantal scans van je QR code is waardevol, want met deze informatie kun je de effectiviteit van je marketingcampagne meten.

Een dynamische QR code is een bewerkbare code die je na het aanmaken kunt veranderen. Dit is handig als je de URL waarnaar de QR code wijst moet veranderen of als je wilt bijhouden hoeveel mensen je code scannen. Dit kan handig zijn als je de inhoud waar je QR code naar verwijst wilt bijwerken, of als je dezelfde QR code voor verschillende campagnes of doeleinden gaat gebruiken.